Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğrenci Korosu 'Özgün Yapıt Yorumlamada Başarı' Ödülü Aldı

7.Haziran.2011

Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi Fidan Kurt yönetimindeki Müzik Bölümü Korosu, bu yıl Ankara’da, 25 Mayıs ve 29 Mayıs tarihleri arasında 16.’sı düzenlenen Türkiye Korolar Şenliği’nde performans sergilemek üzere başvurmuş, 150 başvuru arasından seçilen 90 koro arasına girmiştir. 25 Mayıs tarihinde Ankara MEV Konser Salonunda repertuarını yerli ve yabancı müzikallerin oluşturduğu başarılı bir konser veren ve Müzik Bölümü öğrencilerinden oluşan koroya, piyanoda yine dördüncü sınıf öğrencilerinden Kemal Görey Beydağı eşlik etmiştir. Yurdun dört bir yanından çok sesli müziğe hizmet veren her yaş grubuna ait 90 koronun performans gösterdiği şenlikte, on beş dalda belirlenen başarı ödülleri dağıtılmış; Müzik Bölümü Korosu gösterdiği performans ile “ÖZGÜN YAPIT YORUMLAMADA BAŞARI” ödülüne layık görülmüştür.