Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’ndaki Etkinlikleri Grafik Bölümü Çalışmaları İle Başladı

1.Haziran.2011

20 Nisan 2011 tarihinde Fakültemiz ile Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı arasındaki işbirliği çerçevesinde bir protokol imzalanmış, imzalanan protokole göre Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda belirli periyotlarla çalışmalar yapmaları ve etkinlik gerçekleştirmeleri, gerçekleştirilen çalışma ve etkinlikler yoluyla güzel sanatlar bilincini ve sevgisini kitlelere yaymaları hedeflenmişti. Bu hedef doğrultusunda belirlenen programa göre çalışmalar, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nün 13–15 Mayıs 2011 tarihlerindeki etkinlikleriyle başladı. Grafik Bölümü öğretim görevlisi M. Murat Alpay ile Grafik Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri Göksun Gülbaba ve Yunus Aygün eşliğinde gerçekleştirilen etkinliklerde Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’na gelen farklı yaş grubundaki öğrencilere hayvan karakter çizimleri yaptırıldı.