Güzel Sanatlar Fakültesi ‘Mezunlarımızdan Seçmeler’ Sergisi İzmit Sanat Galerisi’nde Açıldı

30.Mayıs.2011

İzmit Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi arasındaki işbirliği kapsamında sanatsal-kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak olan İzmit Sanat Galerisi, 30 Mayıs 2011 tarihinde İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Reşat Başar’ın açılış konuşmalarının ve işbirliği anlaşmasını imzalamalarının ardından sanatseverlere kapılarını açtı. Fakültemiz mezunlarının eserlerinden oluşan “Mezunlarımızdan Seçmeler” temalı sergiyle açılışı yapılan İzmit Sanat Galerisi, resim, heykel, seramik ve görsel sanatlar kapsamına giren alanlardaki sergi organizasyonlarının yanı sıra aynı mekânda bulunan İzmit Sanat Merkezi ile birlikte konferans, açık oturum, film ve dia gösterileri gibi etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Bununla birlikte galeride, bölge halkının sanat bilincini geliştirmek, görsel sanatlara olan ilgisini artırmak, bu alanda çalışan sanatçılara imkân sağlamak amacıyla atölye ile kurs çalışmaları da düzenlenecek. Cumhuriyet Parkı’ndaki İzmit Sanat Galerisi’nde açılışı yapılan ve 27'si resim, 6'sı heykel, 3'ü fotoğraf olmak üzere toplam 36 eserden oluşan “Mezunlarımızdan Seçmeler” sergisi, 6 Haziran 2011 tarihine kadar izlenebilir.