Kocaeli Üniversitesi, AB Sivil Toplum Diyaloğu-II Projesi Kültür&Sanat Hibe Programı İştirakçisi

18.Mayıs.2011

Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu-II Projesi "Kültür & Sanat Hibe Programı" kapsamındaki 300 proje başvurusundan hibe almaya hak kazanan 19 proje arasında, Kocaeli Üniversitesi’nin “İştirakçi Ortak” olarak yer aldığı “Kültürel Miras Sektöründe Değişim İçin Bir Deneyim” başlıklı proje de bulunuyor. Projenin sahibi, İstanbul merkezli sivil toplum kuruluşu KÜMİD (Kültürel Mirasın Dostları Derneği). Adı geçen projenin sözleşmesi, 25.04.2011 tarihinde KÜMİD Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Güner ve sözleşme makamı MFİB (Merkezi Finans ve İhale Birimi) arasında Ankara’da imzalanmıştı. İmza töreninin ardından programın yürütücü kuruluşu ABGS (Avrupa Birliği Genel Sekreterliği) de proje ekibiyle tanışma toplantısı düzenledi. İmza töreni ve tanışma toplantısına Üniversitemizi temsilen projede "Eğitim Danışmanı" olarak görev alan Yrd. Doç. A. Sultan Karaoğlu da katılmıştı. 05 Mayıs 2011 tarihinde ise, KÜMİD proje koordinatörü Saadet Güner tarafından, projenin uygulanması ile ilgili Kocaeli Üniversitesi’nde, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı himayesinde bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. M. Reşat Başar, projenin Eğitim Danışmanı Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. A. Sultan Karaoğlu, Üniversitemiz Proje Birimi’nden Doç. Dr. Özcan Gündoğdu, projede “İştirakçi Kuruluş” olarak yer alan Körfez Belediyesi’nden Başkan Yardımcısı İsa Taş ve Körfez Belediye Başkanlığı Kültür Müdürü Selami Taştan katıldılar.

1. http://gsf.kocaeli.edu.tr/images/2011/05_mayis_18_hibeprogramiistirakcisihaberi/kou_ab_siviltoplum_hibeprogrami_istirakcisi.pdf