Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Reşat Başar ELIA Temsilciler Meclisi Buluşmasına Katılıyor

9.Mayıs.2011

Fakültemiz dekanı Prof. Reşat Başar, 9–10 Mayıs 2011 tarihleri arasında Amsterdam’da organize edilen ELIA (The European League of Institutes of the Arts) Temsilciler Meclisi buluşmasına katılıyor. Başar, 27–30 Ekim 2010 tarihleri arasında Fransa'nın Nantes kentinde düzenlenen 11. ELIA Bienali’nde "Türkiye'deki Üniversitelerde Sanat Eğitimi ve Kocaeli Üniversitesi" başlıklı bir sunum yapmış, Bienal'in ardından gerçekleştirilen ELIA Genel Kurulu'nda, ELIA Temsilciler Meclisi üyeliğine seçilmiş, üç yüzü aşkın sanat eğitimi kurumuna yönelik Avrupa’nın en büyük ağı ELIA'nın 23 üyeden oluşan Temsilciler Meclisi’nde Portekiz, İspanya, Fransa ve İtalya’nın da bulunduğu C Bölgesindeki üç temsilciden biri ve Türkiye’den seçilen ilk temsilci olmuştu. Başar, bu defa söz konusu meclisin 9–10 Mayıs 2011’de “Castrum Peregrini” kültür merkezinde gerçekleşecek buluşmasında, Türkiye’deki Güzel Sanatlar Fakülteleri ile ELIA arasındaki bağlantıyı/ilişkiyi değerlendiren bir sunum yapacak. KOU Güzel Sanatlar Fakültesi, Türkiye’deki üye altı Güzel Sanatlar Fakültesi arasında ELIA’daki üyeliğini aktif olarak devam ettiren tek fakülte. Buna bağlı olarak Başar, sunumunda Türkiye’deki Güzel Sanatlar Fakülteleri’nin hem ELIA ile ilişkisini hem de uluslararası etkinliklere katılım oranını olumsuz yönde etkileyen faktörler ve çözüm önerileri üzerinde duracak. Başar’ın sunumunda bahsedeceği diğer bir konu ise Türkiye’de “Kültürel Endüstri” alanındaki gelişmeler.