Macaristan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Öğretim Üyesi Adam Szabo Fakültemizi Ziyaret Etti

5.Mayıs.2011

Macaristan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Heykel Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Adam Szabo, “Erasmus Öğretim Elamanı Değişim Programı” kapsamında ziyaret ettiği Fakültemizde bir sunum gerçekleştirdi. Ramazan Akkuş Konferans Salonu’nda 5 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleştirilen ve iki bölümden oluşan sunumun ilk bölümünde Szabo, görev yapmakta olduğu Güzel Sanatlar Akademisi ve Güzel Sanatlar Lisesi heykel öğrencilerinin çalışmalarından bir seçki; ikinci bölümünde ise kendi yapıtlarından örnekler paylaştı. Bununla birlikte aynı tarihte Kocaeli Karatepe köyünün tarihi belleğinin öneminin vurgulanması ve Türk-Macar ilişkilerinin tarihe dayanan referanslarının sanatsal boyuta taşınması amacıyla Dekanımız Prof. Reşat Başar’ın başkanlığında Adam Szabo, Heykel Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nevzat Atalay ile bölüm öğretim elemanlarının katıldığı bir toplantı da gerçekleştirildi. Toplantıda, Macaristan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi ve Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümleri öğrencilerinin katılacağı ilki Karatepe’de düzenlenmesi planlanan heykel sempozyumunun ön görüşmeleri yapıldı.