K-ARTS Üniversitesi Heyeti, Güzel Sanatlar Fakültesi'ni Ziyaret Etti

1.Nisan.2011

1 Nisan 2011 tarihinde Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde Korea National University of Arts (K-ARTS) ile Kocaeli Üniversitesi arasında iki ülkenin eğitim, öğretim ve araştırma konusunda ortaklığını öngören iyi niyet anlaşması imzalandı. K-ARTS Rektörü Profesör Jong-won Park ile Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu tarafından imzalanan anlaşmada, lisans-lisansüstü düzeyde eğitim, öğretim ve araştırma alanlarında, kadro ve öğrenci değişimi, ortak araştırmalar ve projeler gibi başlıklar üzerinden işbirliğine gidilmesi konusunda prensipte anlaşmaya varıldı. Toplantıya K-ARTS’ı temsilen Rektör Prof. Jong-won Park, Dış İlişkiler Başkanı (Director of External Affairs Division) BaJoong-dong Park, Rektör Asistanı Seunghyung Youn, Uluslararası İlişkiler Yöneticisi (International Affairs Manager) Hojung (Leah) Kwon; Kocaeli Üniversitesi’ni temsilen Rektör Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Demir, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Şerif Barış, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. M. Reşat Başar, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Serdal Pamuk ve Güzel Sanatlar Fakültesi Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özge Ünlütürk Saday katıldılar. Kore heyeti, iyi niyet anlaşmasının imzalanmasının ardından, Güzel Sanatlar Fakültesi’ni de ziyaret etti. Heyetin, Fakültenin çeşitli bölümlerini gezmesini takiben öğretim üyelerinin de katılımıyla Sosyal Tesislerde öğle yemeği yendi ve sonrasında TBMM Milli Saraylar Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikası gezildi.