Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof Dr. Reşat Başar İkinci Mardin Resim Sempozyumuna Davet Edildi

18.Mart.2011

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Resim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Reşat Başar, bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Mardin Resim Sempozyumu Medeniyetler Buluşması’na katılacak. Yurt içinden ve yurt dışından olmak üzere toplam otuz beş sanatçının davet edildiği Mardin’in bir kültür mozaiği, aynı zamanda da bir açık hava müzesi olması itibariyle plastik sanatlar alanında uluslararası paylaşımı sağlamak, resim sanatının önemini Mardin’de açığa çıkarmak amacıyla organize edilen sempozyum, 20 Mart-5 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Reşat Başar’ın yanı sıra sempozyuma katılacak sanatçılar arasında Devrim Erbil, Halil Akdeniz, Nadide Akdeniz, İsmet Yedikardeş, Nur Gökbulut, Zahit Büyükişliyen, Hüsamettin Koçan, Süleyman Saim Tekcan, Nüzhet Kutluğ, Altan Çelem, Adil Sali, Serdar Şencan, Şenol Yorozlu, Mustafa Horasan, Alp Tamer Ulukılıç, Basri Erdem, Nihat Kürkçüoğlu ve Bünyamin Özgültekin yer alıyor. Yurt dışından Mats Lyden, Anders Adelgren, Pontus Raud, Nejla Gür, Gerhard Scharnhorst, Thomas Wöhrmann, Antoni Sofev, Walery Yemtsew, Petri Fazlı, Gorbenko Sviatoslav, Viktoria Aamalyanovich, Sakar Abdalla Sliman, Dimitri Novac, Hamid Namdar, Ferhad Khalil ve Yaghub Ammameh Pich’in de yer alacağı sempozyum süresince, Mardin ve çevresindeki tarihi ve kültürel mekanlar da ziyaret edilecek.

1. http://www.mardinresimsempozyumu.com