KOUKLA Kulübü 2. Genel Kurulu Yapıldı

22.Aralık.2010

KOUKLA (Kocaeli Üniversitesi Kukla Kulübü), geleneksel Türk tiyatrosunun günümüzde yavaş yavaş önemini yitirmekte olan dallarından kukla sanatının yaşatılmasını, bunun için tanıtılmasını, geliştirilmesini, yaygınlaştırılmasını sağlamak, kukla sanatçıları yetiştirmek, müze koleksiyonlarına kuklaların da dahil olmasına katkıda bulunmak, kukla tiyatrosu seyirci kitlesi oluşturmak, kukla gösterileri yapmak, Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden kuklacı adaylarının etkin ve etkinlik dolu sosyal bir öğrencilik hayatı yaşayabilmeleri için gereken altyapının kültür ve sosyalleşme boyutuna katkıda bulunmak, kulüp üyelerinin iletişim becerilerini, yaptıkları kuklalarla el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek, değişik kukla türlerini ve tiplerini tanıyarak kuklalar yaparak, metin yazarak kukla tiyatrosu örneklerini paylaşmak ve özgün kuklalar oluşturmak, yüzyıllardır süregelen bir gelenek olan kukla tiyatrosunu tekrar canlandırıp kukla tiyatrosu ile güncel olayların yorumlamasını yapmak ve bunu öncelikle Kocaeli Üniversitesi'nin öğretim elemanları ile öğrencileriyle, nihai hedef olarak da toplum geneliyle paylaşmak amacıyla Kukla-Karagöz sanatçısı, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi Ata Camuz'un önderliğinde ve bir grup öğrencinin gayretli çalışmaları ile 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur. Kurulduğundan itibaren üyelerinin üstün çabaları sayesinde pek çok başarıya imza atan KOUKLA kulübü, 2010–2011 döneminde de yeni başarılara imza atabilmek amacıyla 22 Aralık 2010 Çarşamba günü 2. olağan genel kurulunu gerçekleştirmiş ve Yönetim Kurulu ile Denetim Kurulu seçimi için oylama yapılmıştır. Oylama sonucunda Yönetim Kuruluna Ata CAMUZ (Başkan), Emine BİLGİN (2.Başkan), Begüm ANTALYA (Yazman), Sibel TOMAÇ (Sayman), Yaşar ALKAN (Üye), Denetim Kuruluna ise Uğur ERCAN, Oğuzhan AKAR ve Metin Ali Feyyaz FERGÖKÇE seçilmişlerdir.