Baki Komsuoğlu Kocaeli Üniversitesi Kuruluş Müzesi ve Sanat Galerisi
27-Ekim-2008----
Baki Komsuoğlu Kocaeli Üniversitesi Kuruluş Müzesi ve Sanat Galerisi

Kocaeli’ne üniversite kenti olma yolunda önemli katkıları olan değerli hocamız Prof. Dr. Baki Komsuoğlu tarafından oluşturulan, “Baki Komsuoğlu Kocaeli Üniversitesi Kuruluş Müzesi ve Sanat Galerisi” 3 Kasım 2008 Pazartesi günü, saat 16:00’da yapılacak törenle açılacaktır. Müze olarak tasarlanan kısımda, Kocaeli Üniversitesi’nin gelişim öyküsü; Kocaeli’nin jeofiziksel yapısına ve sanayi tarihine ışık tutan bölümlerle birlikte izlenebilir. Sanat Galerisi ise, değişen sergilerle farklı kuşaklardan Türk Sanatı’nın ustalarını ağırlamayı amaçlamaktadır.
Güzel Sanatlar Fakültesinin organize edeceği sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak olan galeri, izleyici ile ilk buluşmasını; tıp insanı ve yönetici kimliğinden farklı olarak fotoğraf sanatçısı kimliğiyle Prof. Dr. Baki Komsuoğlu fotoğraflarıyla gerçekleştirecektir. Baskılarını Doç Dr. Özer Kanburoğlu’nun gerçekleştirdiği doğa temalı fotoğraflar; 3 Kasım 2008’de saat 16:00’da açılışı yapılacak olan “Baki Komsuoğlu Fotoğraf Sergisi” ile Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi’ndeki sanat galerisinde izlenebilir.

1. -
2. -