ZEYNEP ÜÇBAŞARAN - SERGIO GALLO 4 EL PİYANO KONSERİ
5-Kasım-2008-13:00
Ramazan Akkuş Konferans Salonu Borusan Kampüsü / Hereke

Zeynep Üçbaşaran - Sergio Gallo Dört el Piyano Konseri Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ramazan Akkuş Salonu’nda 5 Kasım 2008 tarihinde gerçekleştirildi.

Zeynep Üçbaşaran, Macaristan’daki Lizst Akademisi’nden mezun olduktan sonra Santa Barbara Üniversitesi’nde doktora yapmak üzere Los Angeles’a gitmiştir. Başaran, Mozart’ın piyano sonatlarını inceleyip kayda aldığı gibi Türk beşlerinden Ahmet Adnan Saygun’un eserlerini de bulmuş ve kayıtlarını yapmıştır. Franz Lizst Akademisi’nden arkadaşı olan,Georgia Üniversitesi öğretim üyesi,Sergio Gallo, Romantik Çağ ve Fransız repertuarı yorumlarıyla tanınıyor. Bugüne kadar dört CD’si yayımlanan.Sergio Gallo da Üçbaşaran gibi Eroica plak firması solistlerinden. Sergio Golla ile Zeynep Basaran dört yıldır ortak çalışmalar yapıyor. Dakota Senfoni ve Eskişehir Senfoni orkestralarıyla konserler verdiler. Haçaturyan, Lutoslawski, Brahms ve Mozart’ın ikililerini 2006’da kaydettiler. Albüm bu yıl Eroica’dan yayımlandı. İkili 11 Kasım’da Kaliforniya’da başlayan.Anadolu’ya uzanan yeni turneleri için özel bir repertuar hazırladı. Dokuz ilde gerçekleşen konserin biri de 5 Kasım 2008’de Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleşti. İki piyanoya uyarlanan Haendel, Gounod, Donizetti, Bizet eserleriyle başlayan program, İki piyanistin Chopin, Mozart’ın eserlerini ayrı ayrı seslendirmesiyle devam etti. Sanatçılar, Dvorak ve Brahms’ın dört el piyano eserleriyle resitallerini noktaladı.

Yoğun ilgiden hoşnut kalan, Üçbaşaran ve Gallo Kocaeli izleyicisi ile gelecek yıl tekrar buluşmak üzere sözleşerek ayrıldılar.

1. -
2. -