"Çağdaş Sanatta Etkileşimler" - SEMİNER Ergin Çavuşoğlu
7-Mayıs-2008-13:30
Asım Kocabıyık Konferans Salonu Borusan Kampüsü / Hereke

Uluslararası sanat platformunda çalışmalarıyla ismini duyuran Ergin Çavuşoğlu, 7 Mayıs 2008 pazartesi günü Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Hereke Borusan Kampüsü Asım Kocabıyık Konferans Salonu’nda saat 13:30’da bir söyleşi gerçekleştirecektir.

İngiltere Portsmounth Üniversitesi Görsel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Çavuşoğlu, eğitimciliğinin yanında güncel sanatın diliyle projeler üretiyor ve uyguluyor.

Çavuşoğlu bu sunumunda bizlere “Bir Yerden Bir Yere” başlığı altında video art kapsamında yaptığı çok ve tek kanal video enstelasyonlarında, mekan fikrini irdeleyen tema ve kavramları kullanacak. Kısa ömürlülük, geçicilik, devingenlik ve ritm fikri üzerine kurduğu çalışmalarını, özel ve genel alanlar arasında çizilmiş hudutların etkisinde kalan kentsel yaşantının, aydınlatıcı ve şiirsel anlatımı üzerinden sorgulayacak ve bunların video olanaklarıyla yorumunu izleyicilere aktaracaktır.

1998 Galeri BM’de , 2000 Proje 4L Sanat Müzesi’nde, 2002 Galerist’de, 2007 BM Suma’da kişisel sergileri olan ve 2004 İstanbul Bienali’ne katılan sanatçı halen İngiltere’de yaşıyor.

1. -
2. -