AKADEMİ KLARİNET ENSEMBLE
3-Mart-2008-13:30
RAMAZAN AKKUŞ KONFERANS SALONU BORUSAN KAMPÜSÜ/ HEREKE

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Etkinlikleri’nden Akademi Klarinet Ensemble Konseri 3 Mart 2008 Saat 13.30 da gerçekleştirildi. Güzel Sanatlar Fakültesi Ramazan Akkuş Salonu’nda gerçekleşen konserde, Akademi Klarinet Ensemble, izleyicilerin karşısına, Mozart, Beethoven, Gounod, Albeniz, Joplin ve Piazzola’dan oluşan güzel bir repertuarla çıktı. Teknik ve müzikal uyumlarıyla dikkat çeken topluluk, tek bir enstruman gibi uyumlu, zengin ve renkli tınılarıyla güzel bir performans sergiledi.

Feza Çetin, Sezgin Unan, E.Burcu Kamacı, Kıvanç Fındıklı ve Ebru M. Sonakın ‘dan oluşan topluluk izleyicilerin beğenisini kazandı. Akademi Klarinet Ensemble yakın zamanda pek çok yeni konser ve turne projeleriyle izleyicilerle buluşacak. AKADEMİ KLARİNET ENSEMBLE

Akademi Klarinet Ensemble oda müziği grubu, 2006 yılında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu beş akademisyen Klarinet sanatçısının kurucu üyeliğinde, kültür ve sanat yaşamına adım atmıştır. Feza Çetin, Sezgin Unan, E.Burcu Kamacı, Kıvanç Fındıklı ve Ebru M. Sonakın'dan oluşan Akademi Klarinet Ensemble, sistem, disiplin ve çalışmanın, vazgeçilmeyecek ilkeler olduğunu felsefe edinmişlerdir. Dinletilerinde; Klarinet'in derin ve geniş ses hacmini ve büyülü sesini, sanatseverler ile paylaşmaktadırlar.

Nitelikli her tür müziği Barok, Klasik, Romantik, Çağdaş ayırmadan repertuarlarına katmaya çalışan Akademi Klarinet Ensemble'nin bir önemli düsturu da, meslektaşlarını her zaman saygı ve sevgi ile anıp, sadece kendisi ile yarışmak olacaktır. Sanatsal ve kültürel yürüyüşte, Atatürk ilke ve inkılaplarını, kendilerine her zaman şiar edinmiş Akademi Klarinet Ensemble oda müziği grubunun amaçlarından biri de, kurumsallaşmak ve bir ekol oluşumu sağlayabilmektir.

1. -
2. -