"Kentsel Çevrede Sanatın Yaşama Katkısı" - KONFERANS PROF.NİLÜFER ERGİN
Asım Kocabıyık Konferans Salonu Borusan Kampüsü / Hereke

PROF.DR.NİLÜFER ERGİN | Kentsel Çevrede Sanatın Yaşama Katkısı

Nilüfer Ergin Söyleşisi Ardından

Heykeltraş ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nilüfer Ergin, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Hereke Borusan Kampüsü Asım Kocabıyık Konferans Salonu’nda 25 Mart 2008 Salı günü saat 14.00’de bir söyleşi gerçekleştirdi. Öğretim görevlileri ve öğrencilerin yanı sıra Hereke Beldesi ve İzmit’ten gelen halkın katılımları ile geniş bir ilgili kitlesi ile buluşan Ergin, kent yapısı içerinde sanatın gerekliliğinden yola çıkarak başlayan söyleşisinde, sanat plastik sanatlar olgusunun nasıl ve ne şekilde olması gerektiğine dair kişisel önerilerini, günümüz sanatının bu konuda üretmiş olduğu seçkin örnekleri üzerinden, görseller ile desteklenen bir okuma gerçekleştirdi.

“Kentsel Çevrede Sanatın Yaşama Katkısı” başlığı altında, kalıcı sanat yapıtları aracılığıyla yeni kamusallık anlayışlarını sorgulayan Ergin; “Kentsel çevre, bir geçiş yeri olmasına rağmen, alternatif buluşma, yanyana geliş, diyalog alanları yaratabilir mi?”, “Çevre, sanat yapıtı aracılığıyla fiziksel ve kültürel anlamda yeniden inşaa edilebilir mi?” problematiklerini, öğrenci soru ve önerileri ile zenginleştiren Ergin, Türk sanat üretimlerinin, kentsel mekanlar üzerinden izleyicisi ile buluşma noktasında, sempozyumlara oldukça aşina olan İzmit ve çevresi için ilgi uyandıran bir söyleşi oldu. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin belirlemiş olduğu politikalarının başlıcaları arasında hayata geçirilen “Sanat ,sanatsal üretim ve toplumla buluşan bir platform oluşturma” çabalarının bir yenisi daha hayata geçti. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünün konuğu Nilüfer Ergin, söyleşi sonrası, iki sene arayla olmak üzere Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünce III’sü gerçekleştirilmiş olan “Uluslar arası Hereke Heykel Sempozyumu” ardından oluşturulan “Hereke Açık Hava Heykel Müzesi’ni “ziyaret etti.

1. -
2. -