Emir Gamsızoğlu Piyano Resitali
5-Aralık-2007-13:30
Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ramazan Akkuş Salonu Hereke

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 5 Aralık 2007 saat 13.30 da Emir Gamsızoğlu tadına doyulmaz bir piyano resitali gerçekleştirdi. Konsere başlamadan önce izleyicilerle sıcak bir söyleşi gerçekleştiren sanatçı ardından, J.S.Bach'ın "Goldberg Varyasyonları"nı seslendirdi.

1973 yılında İstanbul'da doğan Emir Gamsızoğlu, hayatını profesyonel basketbolcu olarak sürdürürken, 20 yaşında, geçirdiği ciddi bir sakatlığın tedavi sürecinde bale öğretmeni olan annesi ile piyano çalışmaya başladı ve çalışmalarına aynı yıl Prof. Ova Sünder ile devam etti. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Lisans Bölümüne kabul edilen yaşı en büyük öğrenci oldu. 1998'de Devlet Sanatçısı Hüseyin Sermet'in kurslarına katıldı. İstanbul'da çeşitli konser salonlarında, oda müziği, eşlik ve solo konserlerinde yer aldı. 1999'da Lions Kulübü'nün verdiği ''Yılın Genç Müzisyeni'' ödülüne layık görüldü.

Konservatuardan mezun olduktan sonra çalışmalarını Seba Baştuğ Şen ile sürdürdü. 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Yüksek Lisans Bölümü'ne kabul edildi.

Kasım 2001'de başladığı ve Memet Ali Alabora ile hazırlayıp sunduğu ''Notada Yazmayanlar'' isimli radyo programını 2003 yılına kadar sürdürdü. Yazar ve yayın kurulu üyesi olarak görev aldığı Andante'nin ilk sayısından itibaren, aynı isimle yazdıkları köşeleri ve birçok şehirde yaptıkları müzikli sohbetler ve konserlerle, klasik müziğin Türkiye'de daha çok insana ulaşması için çaba göstermektedir.

''Notada Yazmayanlar'' son olarak 2004 Haziran ayında yapılan 32. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali programında yer aldı. 2005 Haziran ayında yapılan 33. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'ne tekrar davet edilen Gamsızoğlu, İsrailli klarinetçi Chen Halevi ve Fransız kemancı Marina Chiche ile bir konser verdi. 2002 yılından bu yana ''İstanbul Trio'' ile konserler vermekte ve kayıtlar yapmaktadır.

2005 yılında Frederic Chopin'in eserlerinden oluşan bir programı kaydederek CD çalışmalarına başlayacak olan Gamsızoğlu, 2006'da ise Chen Halevi ve Marina Chiche ile Türkiye ve Amerika'da konser turnelerine çıkmıştır. Konser kariyerinin yanı sıra, Andante dergisindeki görevini ''Notada Yazmayanlar'' müzikli söyleşilerini, Hüseyin Sermet ile olan çalışmalarını sürdürmektedir. Halen New York'ta yaşamaktadır.

1. -
2. -