“Doğada Ritm, Sanatta Ritm” - KONFERANS Heykeltıraş Mehmet Aksoy
13-Mart-2008-13:30
Asım Kocabıyık Konferans Salonu Borusan Kampüsü / Hereke

Türk Heykel Sanatı'nın büyük ustalarından Mehmet Aksoy, 13 Mart 2008 tarihinde Güzel Sanatlar Fakültesi’nin konuğu olarak davet edildiği söyleşisini "Doğada Ritm, Sanatta Ritm" başlığı altında gerçekleştirdi.

Heykel üretimini kesintisiz sürdüren Aksoy, üretim refaranslarını ve kişisel tecrübelerini aktardığı heyecan verici konuşmasında, ustalıkla ürettiği "heykelleri" eşliğinde plastik sanatların en temel ögesi olan "form" dilinin açılımlarını, geniş bir katılımcı kitlesi önünde açımlandırdı.

Konuşmasının ardından, "Heykel Bölümü" nü ziyaret eden Aksoy, atölyeleri gezdi, meslektaş namzetlerinin, üretimleri eşliğinde Heykel Bölümü bahçesinde, Dekanlık, Heykel Bölümü ve öğrencilerin gerçekleştirdiği yemeğe katıldı.

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin bu yıl gerçekleştirdiği, oldukça yoğun ve seçkin davetli konuşmacılarından oluşan programında, usta Heykeltraş Aksoy, heyecanlı öğrencileri kendi atölyesinde konuk etmek üzere, sözleşerek ayrıldı.

1. -
2. -