Oyun Yazarı, Senarist, Yönetmen Lauris Gundars Fakültemizde
3-Mayıs-2018-
Sahne Sanatları Bölümü

Letonyalı yazar, yönetmen ve akademisyen Lauris Gundars Erasmus Programı kapsamında fakültemizi ziyaret etti ve Sahne Sanatları Bölümünde atölye çalışması gerçekleştirdi.

Bölüm öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği atölyede Gundars, Black Mirror dizisinin “National Anthem” bölümü ve W. Shakespeare’in Hamlet oyunundan yola çıkarak karakter yaratmanın inceliklerine ve sürecine ışık tuttu.

17, 18, 19 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen ve toplamda 20 saat süren atölyenin ilk gününde dramatik yapıda karakter yaratmanın teorik bilgisi üzerinde duran Gundars, ikinci gün Hamlet, son gün ise National Anthem üzerinden analizler gerçekleştirdi. Programla birlikte şehrimizi ve üniversitemizi tanıma fırsatı bulan Gundars, atölyenin sonunda öğrencilere yaptırdığı uygulama örneklerini de değerlendirdi.