Sahne Sanatları Bölümü 27 Mart Dünya Tiyatro Gününü Kutladı
27-Mart-2018-
Anıtpark Kampüsü

Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü 27 Mart Dünya Tiyatro Gününü etkinliklerle kutladı. Etkinlikler, bahçede okunan Dünya Tiyatro Günü Bildirileriyle, dekanımız Prof. Dr. Nigar Pösteki, dekan yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Canan Bayer, Sahne Sanatları bölüm başkan vekili Doç. Süreyya Temel, öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla başladı.
Etkinlikler kapsamında, Sahne Tasarımı Anasanat Dalı öğrencilerinin, Öğr. Gör. Ceren Aygüt ve Öğr. Gör. Ebru Aklar koordinesiyle düzenlediği Sahne Arkası isimli sergide, Sahne Tasarımı Anasanat Dalı’nın dekor-kostüm eskizleri, maket, kostüm uygulamaları, afiş çalışmaları, enstalasyon, mask çalışmalarından oluşan, sahnenin arkasını yansıtmayı hedefleyen eserler sergilendi.
Sergi açılışının ardından, Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı öğrencilerinin yazdığı oyunları, Oyunculuk Anasanat Dalı öğrencileri canlandırırken, oyunların rejilerini ise Öğr. Gör. Belgi Saygı danışmanlığında yine bölüm öğrencilerinin yaptığı oyunlar seyirciyle buluşturuldu.
Bölümün geleneksel hale getirdiği etkinlikler, Öğr. Gör. Belgi Saygı ve Arş. Gör. Sevgi Karaca koordinasyonuyla gerçekleşirken, etkinliklerin künyeleri ise şöyle:
KÜRATÖR
Yazan: Fatih Gümüşgöz , Yöneten: Ali Doğru, Yardımcı Yönetmen: Alihan Durgut, Reji Asistanı: Ali Aktoprak, Sahne Amiri: Anıl Yeniler, Dramaturg: Cemil Atmaca, Dekor Tasarım: Duygu Özkan, Ses-Işık Tasarım: Fatma Genç, Tuğba Orkan, Oynayanlar: Berfin Gül, Ahmet Barut.
YÜZLEŞME
Yazan- Yöneten: Göksel Akdoğan, Sahne Tasarım: Duygu Özkan, Ses-Işık Tasarım: Özlem Buzcu, Ahmet Buğra Erdem, Oynayanlar: Onurcem Aydemir, Elif Mandan, Ali Aktoprak.
ALİ ERTEKİN’İ KİM ÖLDÜRDÜ?
Yazan- Yöneten: Fatih Gümüşgöz, Yardımcı Yönetmen: Görkem Yankın, Sahne Amiri: Güney Merve Uysal, Dramaturg: Hikmet Ağ, Göktuğ Ülkar, Sahne Tasarım: Şeniz Varlı, Senem Gelgi, Işık Tasarım: Duygu Özkan, Müzik Tasarım: Alicem Türkoğlu, Oynayanlar: Alihan Durgut, Onurcem Aydemir, Cengizhan Özdilek, Ali Aktoprak.
DÖRTGEN
Yazan- Yöneten: Cemil Atmaca, Yardımcı Yönetmen: Su Özdemir, Dilara Özbalçık, Reji Asistanı: Ali Doğru, Sahne Amiri: Begüm Bilge, Dramaturg: Gül Fulya Yüksel, Pelin Yelda Göktepe, Dekor ve Kostüm Tasarım: Merve Saral - Şule Ergün, Işık Tasarım: Tuğçe Kamaş, Afiş Tasarım: Roysi Patramilo, Müzik: Berke Can Karaosman, Altuğ Özşekerci, Oynayanlar: İrem Ecem Halaç, Cengizhan Özdilek.
SAHNE ARKASI (Sergi)
Hilal Senem Gelgi, Hande Aşıcı, Gökçe Şener, Orkun Ataoğlu, Sema Ceren Pamuk, Büşra Sönmez, Buse Tan, Nur Sinem Mete, Nihan Kozan, Şule Ergün, Esra Enis Kesicibilek, Hilal Akcan, Sevilay Yazıcı, Barış Zeyrek, Tuğba Orkan, Merve Saral, Kardelen Şule Ergün, Nilsu Kürkçü, Şeniz Varlı.