Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Açıklamalı Türk Müziği Dinletisi Yapıldı
14-Mart-2018-
Anıtpark Konser Salonu

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Nevâhenk Türk Müziği Topluluğu'nu konuk etti. “Türk Müziği Makam Bilgisi Üzerine Workshop ve Dinleti" başlıklı etkinlik, 14 Mart 2018 Çarşamba günü saat 13.00'da Anıtpark Yerleşkesi Konser Salonu'nda gerçekleştirildi. Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları Prof.Dr. Hatice Selen Tekin (solist, anlatım), Öğr.Gör. Cengiz ATLAN (ney), Öğr.Gör. Tuncay KARDAŞ (kanun), Öğr.Gör. Hamdi İTİL (ud) ve Öğr.Gör. Erhan BAYRAM (klasik kemençe)'dan oluşan Nevâhenk Türk Müziği Topluluğu, etkinlikte dizi ve seyir örnekleriyle Basit makamları (Rast Makamı, Uşşak Makamı ve Hüseyni Makamı) tanıtarak, bu makamlara özgü Türk Müziği'nin sevilen eserlerinden örnekler seslendirdiler. Etkinlik, büyük beğeni topladı ve çevre illerden dahi izleyici aldı.