Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf Bölümünde, Nurettin Sarı tarafından “Sayısal Fotoğraftan Sayısal Baskıya Renk Yönetimi” semineri verildi
31-Ekim-2017-10:00
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu

Günümüz dünyasında renk yönetimi tasarımdan üretime, fotoğraf çekiminden baskıya her alanda çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu önemli başlıkta öğrencilerimizi güncel teknoloji ile renk yönetimi uygulamasına hâkim kılmak maksadıyla 31 Ekim 2017 tarihinde fakültemizde konunun uzmanı fotoğrafçı Nurettin Sarı yönetiminde, saat 10.00-12.00 arasında kuramsal ve 13.00-16.00 arasında uygulamalı olarak “Sayısal Fotoğraftan Sayısal Baskıya Renk Yönetimi” başlıklı eğitim semineri gerçekleştirildi. Tüm gün süren seminerin ilk yarısında metamerizm, görsel algılama, renk yönetiminde iş akışı, kamera ve monitör kalibrasyonu gibi başlıklarda kuramsal eğitim verildikten sonra seminerin öğleden sonraki kısmında; sayısal fotoğrafta renk yönetimi, monitör ve baskıda renk sadakati başlıkları üzerinden çekim ve baskı uygulaması gerçekleştirildi.

Nurettin SARI

İstanbul’da doğdu ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümünden Derece ile mezun oldu. Yakın dönemde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümünde yüksek lisans eğitimini de tezini “Sayısal Fotoğrafta Renk Yönetimi” konusunda yapmıştır.

1990-2001 yılları arasında Türkiye’de reklam dünyasının en köklü firmaları ile dijital manipülasyon çalışmaları yaptı. 2001 yılından sonrada bu çalışmalarını uluslararası arenaya taşıdı. 1994 yılından bu yana IKSV Jazz Festivali kapsamında “Jazz’cı Yüzler” konseptinde fotoğraf çekmekte olup, 2018 yılında bu çalışmalarını kitaplaştırıp, aynı zamanda da çalışmalarını bir sergiyle sanat dünyasına sunmayı planlamaktadır.

2005-2013 yılları arasında 4.Levent’teki stüdyo ve atölyelerinde profesyonel fotoğraf ve sanatsal fotoğraf çalışmalarını devam ettirdi. Gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında önemli marka ve ajanslar ile çalışmalarını sürdürdü. 2013’ten beri de serbest olarak fotoğraf ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

2013 yılından beri renk uzmanlığı üzerine dünyanın en iyi profesyonel fotoğrafçıları ve film yapımcılarının seçildiği Coloratti Pro üyesidir.

2009-2011 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesinde “Advanced Digital Photography” dersini verdi.

2015 yılından beri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesin Fotoğraf Bölümünde öğretim görevlisi olup; “Sayısal Fotoğraf 1”, “Sayısal Fotoğraf 2” ve “Sayısal Fotoğrafta Renk Yönetimi” dersi vermektedir.

MSGSÜ Fotoğraf Bölümünde Color Institute İstanbul Renk Laboratuarı oluşmasına fikir öncülüğü yapmıştır.

Fotoğrafta uzmanlık alanları moda, güzellik, portre, dijital manipülasyon, sayısal fotoğrafta renk yönetimidir.

Dijital fotoğraf, dijital karanlık oda, dijital manüplasyonlar, dijital fotoğraf ve baskı’da renk yönetimi konularında araştırma ve çalışmalarını sürdürüyor. Fotoğrafçılığın yanısıra Fotoğraf Post-Prodüksiyonu konusunda da profesyonel çalışmalar yapmaktadır.

Şu sıralar fotoğraf ve sanat yaşantısının yanısıra Emirgan’daki atölyesinde fotoğraf ile üç boyutlu (3D) tasarımı birleştirerek farklı konularında projeler ile sürdürmektedir.

Fotoğraf ve Sanat faaliyetleriyle birlikte, Color Institute İstanbul ile danışmanlık ve eğitmenlik çalışmalarını sürdürmektedir.