Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Tarih Kokan Bir Sergi: Osmanlı Esintileri ile Kostüm ve Aksesuar Sergisi
15-Mayıs-2017-13:00
Antre Sanat Galerisi

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Sahne Tasarımı Anasanat Dalı 3. sınıf öğrencisi Gökçe Şener’in Kostüm Atölyesi dersi kapsamında ve bireysel olarak yaptığı eserlerden oluşan “Osmanlı Esintileri ile Kostüm ve Aksesuar Sergisi”, Dekan Yrd. ve Temel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Canan Bayer, Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Göktaş, Sahne Tasarımı Anasanat Dalı Başkanı Doç. Süreyya Temel, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımıyla 15 Mayıs Pazartesi günü Güzel Sanatlar Fakültesi Antre Sanat Galerisi’nde açıldı. Açılışta yaptığı konuşmada Doç. Süreyya Temel, Gökçe’nin çalışmalarını Osmanlı üzerinde sürdürdüğünü, serginin de bu güzel emeklerin bir karşılığı olduğunu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Canan Bayer ise Osmanlı sanatı üzerine derin bir ilgisi olduğunu ve sergiyi ilgiyle gezeceğini söyledi. Prof. Dr. Sema Göktaş, Gökçe Şener’i tebrik ederek teşekkür sertifikası takdim etti.
Osmanlı dönemi eserlerinin farklı bir bakış açısıyla işlendiği sergide, Gökçe Şener’in Japon çizim sanatıyla çizilmiş bir anime karakterini Osmanlı saray kıyafetleri ile yorumladığı, Sahne Tasarımı öğrencisi Müberra Ayar tarafından canlı manken olarak sergilenen çalışma büyük ilgi gördü. Ayrıca; sultanlar, şehzadeler, saray yöneticileri ve saray kadınlarının dönem kıyafetlerinin ve başlıklarının eskizleri ile tasarımlarının yer aldığı sergi, 19 Mayıs 2017 tarihine kadar Antre Sanat Galerisi’nde sergilendi.