27 Mart Dünya Tiyatro Günü Fakültemizde Kutlandı
27-Mart-2017-
Sahne Sanatları Bölümü

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, ‘Dünya Tiyatro Günü’nü 27 Mart Pazartesi günü gerçekleştirdiği etkinliklerle kutladı. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Uluslararası bildirisinin okunmasıyla başlayan etkinlikte bir sergi açıldı; kokteylin ardından da dört kısa oyun gösterildi. Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Göktaş, Sahne Tasarımı ASD Başkanı Doç. Dr. Süreyya Temel, Dramatik Yazarlık ASD Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erbil Göktaş, Oyunculuk ASD Başkanı Öğr. Gör. Sinan Taşkan, bölüm öğretim görevlileri ve öğrencilerin katıldığı etkinlikler kapsamında, önce Sahne Tasarımı Anasanat Dalı öğrencilerinin çalışmalarından oluşan ve fakültemiz Antre Sanat Galerisinde açılan Kostüm-Eskiz-Maket Sergisi’nin ardından, Sahne Sanatları Bölümü Atölye Sahnesi’nde 4 kısa oyun sahnelendi. Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı öğrencilerinin yazdığı bu oyunlarda, Oyunculuk Anasanat Dalı öğrencileri oynadılar, Sahne Tasarımı Anasanat Dalı öğrencileri dekor-kostüm-ışık görevlerini gerçekleştirdiler, rejilerini ise Öğr. Gör. Belgi Saygı danışmanlığında Sahnelemeye Giriş ve Sahneleme derslerini alan bölüm öğrencileri yaptılar.
Kostüm-Eskiz-Maket sergisine Sahne Tasarımı Anasanat dalı 1. Sınıf öğrencileri dekor-kostüm eskizleriyle katıldı, 3. sınıflar ise dekor maketleri ve ders kapsamında yaptıkları kostümlerle katıldılar.