Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Özgün Baskı Resim Sergisi
13-Mart-2017-13:00
Antre Sanat Galerisi

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel, Resim, Fotoğraf, Grafik ve Seramik bölümlerinin 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin güz dönemi eserlerinden oluşan ve Temel Eğitim Bölümü'nün koordine ettiği Özgün Baskı Resim Atölyesi Sergisi, Dekan Prof. Dr. Nigar Pösteki, Dekan Yrd. ve Temel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Canan Bayer, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımıyla 13 Mart Pazartesi günü Güzel Sanatlar Fakültesi Antre Sanat Galerisi’nde açıldı. Açılışta yaptığı konuşmada Pösteki, öğrencilere ve akademisyenlere teşekkürlerini ileterek dersin öğretim görevlileri; Muhammet Şengöz, Osman Odabaş ve Büşra Göksu’ya teşekkür sertifikası takdim etti.Sergide Pösteki’den sonra söz alan Muhammet Şengöz, eserlerin kalıplardan sıyrılarak özgünlüğe doğru bir adım olduğunu belirtti. Öğrencilerin, çalışma sürecinde sürprizlerin getirdiği keşfetme duygusunu, ürettiği yapıtın yapbozlarla değişim geçirmesini ve düz giden bir yapının aslında ne denli düzensizlik içinde olduğunun farkındalığını kazandıklarını söyledi.
Mono baskı, çinko(gravür), ahşap baskı, linol ve taş baskı teknikleriyle sanatseverlerin beğenisine sunulan eserlerin yer aldığı Özgün Baskı Sergisi, 24 Mart tarihine kadar sergilenecek ve sanatseverlere açık olacak.