Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Turuncu Yeşil Sergi
12-Aralık-2016-13:00
Antre Sanat Galerisi

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel ve Resim Bölümü öğrencileri Orçun Beslen ve Sergül Acar’ın eserlerinden oluşan, Müzik Bölümü öğrencisi Sevda Yıldız’ın bir eseriyle eşlik ettiği Turuncu Yeşil Sergi, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımıyla 12 Aralık Pazartesi günü, Güzel Sanatlar Fakültesi Antre Sanat Galerisi’nde açıldı. Açılışta Resim Bölümü öğrencisi Can Doğan ve Grafik Bölümü öğrencisi Utku Cem Mutlu da serginin içeriğine dair bir konuşma yaptı.

Birden çok sanat dalının (enstalasyon, performans ve müzik) iç içe geçtiği; Sergül’ün kraftlara çizilmiş resimleri, kraftları çevreleyen Orçun’un perdelere çizilmiş resimleri, Sergül ve Orçun’un bu bireşim içinde birbirleriyle karşılıklı sahne performansı ve bu ahenge eşlik eden Sevda’nın müziğinden oluşan Turuncu Yeşil Sergi, günlük hayattan yola çıkarak bilinçaltımıza işleyen rüyalardan kesitler sundu. Turuncu Yeşil Sergi, 16 Aralık 2016 tarihine kadar Antre Sanat Galerisi’nde ilgiyle izlendi.