Kağıt Kostüm Sergisi Antre Sanat Galerisinde Açıldı
22-Mayıs-2016-
Antre Sanat Galerisi

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Sahne Tasarımı Anasanat Dalı öğrencilerinin Seka Kağıt Müzesi için hazırladıkları “Kağıt Kostüm Sergisi” Güzel Sanatlar Fakültesi Antre Sanat Galerisinde öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatseverlerin katılımıyla açıldı. Sergi; Ögr. Gör. Ebru Aklar ve diğer öğretim elemanlarının gözetiminde yapılan atölye derslerini alan öğrencilerin, Kocaeli bölgesine yerleşmiş farklı bölgelerden gelen halkların (Manav, Boşnak, Pomak, Kafkas, Gürcü, Roman) kadın giysilerinin tasarımlarından oluşuyor.

Ana malzeme olarak kağıt çeşitleri ve kağıt haricinde tamamlayıcı malzeme olarak yün/keçe ve eva kullanan öğrenciler, araştırmalarını da köy ziyareti, fotoğraflar, dernekler ve konu ile ilgili araştırma yapan kişilerle görüşmeler yaptılar. Giysilerin günlük yaşam, kına gecesi, düğün gibi özel günlerden ve meslek hikayeleri ile mizansenler yaratılarak sergilenmesi amaçlanan sergi 23 Mayıs 2016 Pazartesi tarihine kadar Antre Sanat Galerisi'nde, sonrasında ise Sahne Sanatları Bölümü 4. Kat koridorunda görülebilir.

Sergide Yer Alan Öğrenciler:

Havva Kaba, Hazal Sarısaltık, Orkun Ataoğlu, Müberra Ayar, Gülsüm Zekiye Yaldız, Gökçe Şener, Senem Gelgi, Duygu Gürbüz, Elçin İplikçi, Şeniz Varlı, Şeima Palabıyık, Sema Ceren Pamuk