"Deli Dumrul" Oyunu Fakültemizde Tiyatroseverlerle Buluştu
23-Mart-2016-18.30
Atölye Deneme Sahnesi

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı Deli Dumrul oyunu, 23 Mart saat 18:30'da Kocaeli Üniversitesi, Anıtpark Yerleşkesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü (4. Kat), Atölye Sahnesi'nde seyirciyle buluştu.
Ülkemizin en önemli oyun yazarlarından biri olan Güngör Dilmen’in oyunu, N.Taner Büyükarman yönetmenliğinde sahneye konuldu. Birbirinden ilginç figürler, eski Türk töresine ait yaşantılar ve Dede Korkut’un özellikle vurgulandığı oyun seyircilerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Sahnede yer kalmadığından bazı seyirciler oyunu merdivenlerde izlemek durumunda kaldı.
Deli Dumrul’u müthiş bir performansla sahneleyen oyuncu kadrosu; Y. Atalay Sümer, Mehmet Kadir Osmanoğulları, Melis Korkmaz, Ferda Erişkin, Samet Denizdurduran, Haktan Cinemre, C. Caner Yavuz ve Osman Dırkalı’dan oluşuyor.
Kostüm ve dekor tasarımlarını Elçin İplikçi, Şeima Palabıyık, Havva Kaba, Duygu Gürbüz, Ceren Pamuk ve Müberra Ayar’dan oluşan kadro üstlendi.
Oyunun yeniden yazım ve dramaturgi kısmında ise Ahmet Kaya, Doğu Polat, Ali Salduz, Yeşim Gürsucu ve Buğra Alkan görev aldı.
Turnelere ve festivallere de götürülmesi planlanan oyun, önümüzdeki aylarda Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü (4. Kat), Atölye Sahnesi'nde seyirciyle yeniden buluşacak.