Fakültemizde Proje Geliştirme Atölyesi Başladı
25-Mart-2016-15:00
-

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Proje Geliştirme Atölyesi başladı. Tiyatro, resim, müzik gibi tüm sanat dallarında yaratıcı fikrin hayata geçirilmesine odaklanmış sekiz haftalık çalışma olacak bu atölye; piyasa gereksinimlerini karşılamaya dönük olarak; sanat projelerinin toplumsal ve ticari hayata yansıması, sanatın ve sanatçının marka ve marketing yönetimi, medya iletişimi, toplumsal fayda üretimi gibi bileşenler uygulamalı olarak ele alınacaktır.
Atölyeyi kuran ve anlatan; piyasada yaptığı işlerle adından söz ettiren oyun yazarı, senarist, reklamcı ve yönetmen Ali Ömür Ulusoy. Ödüllü oyunları ve filmleriyle tanınan Ulusoy, Şubat ayından itibaren Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde ders vermeye başladı.
17 Mart’ta düzenlenen atölyenin ilk haftasında “Yaratıyorum Öyleyse Varım” başlığıyla; Fark Yaratmak, İmaj Yaratmak, Etki Yaratmak, Sonuç Yaratmak ve Fayda Yaratmak başlıkları altında kreatif bir projenin nasıl tasarlanacağı, fikrin hem sanatsal hem toplumsal hem de ticari olup olamayacağı gibi sorulara cevap verildi.
24 Mart’ta düzenlenen atölyenin ikinci haftasında “Tatlıya Bağlamak” başlığıyla; Toplumsal Sorunlar ve Sanatsal Çözümler, Globalden Yerele Sorunlara Sanatla Bakmak, PR ve Marketing Modeli Olarak Sanat ve Toplum gibi sorulara cevap verildi.
Her Perşembe saat 15:00 ile 18:00 arasında düzenlenecek atölye tüm Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine açıktır.