Fotoğraf Sergisi: “Rena” by İrve & "A Woman is a Woman" by Talu
Antre Sanat Galerisi

29.02.2016 / 06.03.2016

Açılış Kokteyli: 29 Şubat 2016 Pazartesi Saat: 14:00 / Antre Sanat Galerisi

Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf Bölümü, 2. sınıf öğrencilerimizden İrve CANDOĞAN ve Buğra (Talu) ŞENGÜL'ün iki farklı konu üzerine birlikte gerçekleştirecekleri sergi, fotoğrafın ortaya çıkışından günümüze uzanan dönemdeki portre geleneğinden izler taşıyor ve izleyicilerini fotoğraflar aracılığıyla zaman yolculuğuna çıkarmayı hedefliyor.

Fotoğraf tarihinde önemli bir yeri bulunan Resimselcilik akımının izlerini takip eden ve Fransız fotoğraf sanatçısı Nadar’ın kardeşi Adrien’i konu alan serisi ile yakın çevresini model olarak kullanan İngiliz fotoğraf sanatçısı Julia Margaret Cameron’ın fotoğraflarından etkilenen Candoğan, “Rena” isimli çalışmasında kız kardeşini yeniden keşfediyor. Kızının kendisine fotoğraf makinesi hediye etmesiyle birlikte fotoğrafa başlayan Cameron’a benzer bir şekilde, annesinin kendisine fotoğraf makinesi hediye etmesi üzerine fotoğrafa adım atan genç sanatçı, Cameron’ın kadın modellerinde aradığı şiirsel güzellik anlayışını geçmişten gelen bir ışıkla aydınlattığı kız kardeşi üzerinde uyguluyor.

Talu ise "A Woman is a Woman" (Kadın Kadındır) isimli serisinde, kadının varoluşsal yolculuğuna odaklanıyor. Resim tarihinden ilham alarak, felsefi ve teolojik açılardan oluşturduğu gizemli kompozisyonlarıyla "ataerkil düzenden bağımsız, güçlü bir dünya yaratmak" isteyen genç sanatçı, fotoğraflarını seyircilerinin çözebilmesi için birer bilmeceye dönüştürüyor.

29 Şubat Pazartesi günü saat: 14:00'da açılışı yapılacak olan bu iki sergi, 06 Mart’a dek Güzel Sanatlar Fakültesi, Antre Sanat Galerisi'nde izlenebilir.