Jörg Menke-Peitzmeyer Fakültemizde
17-Aralık-2015-10:00
Atölye Deneme Sahnesi

Alman oyun yazarı ve oyuncu Jörg Menke-Peitzmeyer; fakültemizde, “Günümüz Alman Tiyatrosu” üzerine bir seminer, güncel oyun yazım teknikleri üzerine bir masterclass ve öğrenci ve öğretim üyelerinin katılımıyla yazarlık atölyesi gerekleştirdi. Sahne Sanatları Bölümü öğretim elemanı ve öğrencilerinin geniş katılımıyla gerçekleşen etkinliklere ayrıca Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü öğretim elemanları Yrd. Doç. Nil Ünlü Aycıl ve Öğr. Gör. Evren Nazım Arat da katıldı.
14 Aralık’ta saat 11.00’da gerçekleşen ilk seminerde Menke-Peitzmeyer; Thomas Ostermeier’in ardından Alman Tiyatrosunun geçirdiği değişimi aktardı. Alman Tiyatrolarının çalışma prensiplerini, devletin tiyatro politikalarını ve postmodern yönelimleri örneklerle anlattı.
14.00’da gerçekleştirilen masterclassta; Arabian Night, Black Lake, The Woman Before oyunlarındaki yazım tekniklerini irdelerken yeni biçimler ve bu biçimlerin sağladığı olanaklar konuşuldu.
15 Aralık saat 10.00’da başlayan Yazarlık Atölyesi ise tam gün sürdü. Atölye, ısınma amacıyla herkesin on beş dakika süreyle, hiçbir kısıtlama olmadan aralıksız yazmasıyla başladı. Daha sonra tüm katılımcıların katkısıyla başlangıç durumu belirlendi. Sonrasında katılımcıların yazdığı ilk sahne üzerinden değerlendirmeler yapıldı.