Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dünya Tiyatro Günü’nü Kutladı
27-Mart-2015-12:00
Sahne Sanatları Bölümü

Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü gerçekleştireceği etkinliklerle kutluyor. 2007 yılından beri yapılan, bölüm için geleneksel bir hale gelen etkinlikler, saat 13:00’te Uluslararası ve Ulusal Dünya Tiyatro Bildirisi’nin okunması ile başlayacak. Sahne Sanatları Bölümü, Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı öğrencilerinin yazdığı, Oyunculuk Anasanat Dalı öğrencilerinin oynadığı kısa oyunların yönetmenliğini ise Öğr. Gör. Belgi Saygı ve Öğr. Gör. Nuri Karadeniz danışmanlığında yine bölüm öğrencileri yaptı. Ayrıca, Sahne Tasarımı Anasanat Dalı öğrencilerinin atölye dersleri kapsamında ortaya koydukları dekor maketleri ve kağıt kostümler Sahne Tasarımı Sergisi’nde görülebilecek.

27 Mart’ta gerçekleştirilecek etkinlik, dört kısa oyun ve sergiden oluşuyor. Her oyundan sonra izleyiciler ve oyun ekibinde bulunan öğrenciler arasında kısa bir söyleşi de gerçekleşecek.

Oyunlar; Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Deneme Sahnesinde oynanacak. Sergi ise yine fakültenin dördüncü katındaki Sahne Sanatları Bölümü’nün koridorunda gerçekleşecek.

Etkinlik programı şöyle:

13:00 Açılış ve 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Bildirilerinin Okunması
13:20 Portakal Çiçekleri (Yazan: Ömer Kaçar, Yöneten: Lütfü Ufuk Gönüllü, Danışman: Öğr. Gör. Nuri Karadeniz)
14:00 Bak Bu da Otuz Beş Yaş (Yazan: Ömer Kaçar, Yöneten: Ahmet Kaya, Danışman: Öğr. Gör. Belgi Saygı)
14:30 Sahne Tasarımı Sergisi Açılışı
15:00 Savaş ve Yaşam (Yazan: Avaşin Yorulmaz, Yöneten: Erdem Yol, Danışman: Öğr. Gör. Belgi Saygı)
15:40 Kaza (Yazan: Barış Yücedağ, Yöneten: Ömer Kaçar, Danışman: Öğr. Gör. Belgi Saygı)