Sahne Sanatları Bölümünde Claude Magnier’in Oyunu “Blaise”in Prömiyeri Yapıldı
30-Aralık-2014-18:00
Atölye Deneme Sahnesi

3. sınıf öğrencilerinin görev aldığı bu oyunun ilk gösterimi, 30 Aralık Salı günü saat 18.00'de, Güzel Sanatlar Fakültesinin 4. Katında bulunan Atölye Sahnesi'nde gerçekleştirildi. Fransız yazar Claude Magnier’in yazdığı oyunu, Öğretim Görevlisi David Nikoladze sahneye koydu. Oyunda, Oyunculuk Anasanat Dalı öğrencilerinden Emre Can Çalışkan, Ezgi Özbalı, Mine Özcan, Mehmet Kadir Osmanoğulları, Gönül Toplaklı, Gizem Karakurt, Hevi Hazal Kalfa, Sinem Elvermezyılmaz ve Cengizhan Özdilek rol aldı. Dekor Tasarımını Burak Vahapoğlu ve Kaan Aloğlu, Kostüm Tasarımını Şeyda Arslanalp, Yaprak Kılıç ve Burcu M. Bozan, Işık ve Ses Tasarımını Kaan Aloğlu ve Burcu M. Bozan yaptı. Öğrencilerin yanı sıra, idari ve akademik personelin katıldığı prömiyere ilgi büyüktü. Oyunun bahar yarıyılı döneminde de sahnelenmesi planlanıyor.

2008'den bu yana, Sahne Uygulaması dersleri kapsamında toplam 16 uzun oyun hazırlayan bölüm, ayrıca her yıl 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri kapsamında, Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı öğrencilerinin yazdığı kısa oyunları okuma tiyatrosu ve kısa sahne oyunu olarak seyirciyle buluşturmaya özen gösteriyor. Sahne Sanatları Bölümünde bugüne kadar toplam 35 okuma tiyatrosu, 7 kısa oyun ve 2 çocuk oyunu sahnelendi.

Sahnelenen uzun oyunların yıllara göre dağılımı ise şöyle:
2008
Biraz Gelir misiniz / Yazan: Aziz Nesin; Yöneten: Sema Göktaş

2009
Martı / Yazan: Anton Çehov; Yöneten: David Nikoladze Siyahlar Beyazlar Griler / Yöneten: Rusudan Savaneli

Asiye Nasıl Kurtulur / Yazan: Vasıf Öngören; Yöneten: Veysel Sami Berikan
Yerin Altında / Yazan: Sema Göktaş; Yöneten: David Nikoladze
Bir Yaz Gecesi Rüyası / Yazan: William Shakespeare; Yöneten: Rusudan Savaneli
(Ayrıca bu yıl ilk kez bir çocuk oyunu sahnelendi:
Pamuk Prenses: Uyarlayan: Sema Göktaş; Yöneten: Belgi Saygı)

2011
Bunu mu Demek İstediniz? / Yazan: Dramatik Yazarlık 3. Sınıf Öğrencileri; Yöneten: Belgi Saygı