Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Panel: 'Yeni Türkiye'
20-Mayıs-2014-12:30
Anıtpark Konser Salonu

Güzel Sanatlar Fakültesi Kültür ve Sanat Komisyonu tarafından, 20 Mayıs 20014 Salı günü, konuşmacı olarak sanatçı, fotoğrafçı, akademisyen Murat GERMEN'in katılacağı "Yeni Türkiye" konulu bir panel düzenlenecektir. Panel, Anıtpark Konser Salonu'nda saat 12.30’da gerçekleştirilecektir. Tüm öğrencilerimiz davetlidir.

"Murat Germen’in objektifinin sürekli olarak Türkiye’nin “şimdiki zamanı” üzerinde dolaşması bir rastlantı değildir. Çünkü sanatçı, konusu ne olursa olsun, bakış perspektifi ve tekniği ne kadar farklı olursa olsun, Yeni Türkiye’nin şekillendirdiği kültürel, ekonomik ve sosyal coğrafyayı hiç tahmin edilmeyen açılardan ele aldığı için, ilk bakışta anlaşılamayan bir belgesel yaklaşım geliştiriyor. Belgesel derken, kuru, Ortodoks, sınırları ve algısı belli olan bildik belgeleme eyleminden çok, olgulara neden-sonuç ilişkileri açısından bakmayı bilen bir açıdan bahsetmek gerekecek. Çünkü Germen’in ince eleyip sık dokuyarak seçtiği konuları “kişiselleştirilmiş” bir bakış açısının ürünüdür." (Necmi Sönmez, 2013)

Murat GERMEN, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Kent Plancılığı lisans ve Fulbright burslusu olarak gittiği Massachusetts Institute of Technology’den (MIT) Mimarlık yüksek lisans derecesini Amerikan Mimarlar Birliği (AIA) Altın Madalyası ile aldı. Halen Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde fotografçılık ve görsel iletişim tasarımı dersleri vermektedir. Daha önce Bilkent, Yeditepe, İTÜ, Yıldız, ve Bilgi üniversitelerinde mültimedyaya giriş, temel tasarım, bilgisayar destekli tasarım, arayüz tasarımı gibi dersler vermiştir. Aralarında IKSV, İstanbul Modern, Yapı Kredi Yayınları, Siemens, Koç Holding, Link McCann Erickson, The Designory, Norman Foster&Partners, Young&Rubicam Reklamevi, Medina&Turgul DDB, Rafineri, Swissôtel, Boyner, Ağa Han Mimarlık Ödülleri ve Tarih Vakfı’nın bulunduğu çeşitli kuruluş / ajanslara çok sayıda çalışma teslim etmiştir. Fotograf, mimarlık, mültimedya tasarımı, kent planlaması, sanat ve bilgisayar destekli tasarım konularında birçok basılı / online yayını olan Germen, aynı konular üzerinde üniversitelerde ve SIGGRAPH, ISEA2009, Mutamorphosis, CAe 2008, CAC2, EVA-London’08, eCAADe, ASCAAD gibi sempozyum / konferanslarda çalışmalarını sunmuştur. Türkiye, Amerika, İtalya, Almanya, İngiltere, Meksika, Portekiz, Özbekistan, Yunanistan, Japonya, Rusya, İran, Hindistan, Fransa, Kanada, Bahreyn’de olmak üzere kırka yakın kişisel / karma sergiye katkıda bulunmuştur. Sanatçı ve eserleri C.A.M. Galeri tarafından temsil edilmektedir.. (http://www.camgaleri.com/sanatci.aspx?id=27). Etkin olduğu alanlarda yaptığı çalışmalar için ulusal / uluslararası (2004, 2005, 2006, 2007 yıllarındaki IPA, Px3, IVRPA 2007 mansiyon ve 2007 IPA 2.lik ödülleri gibi) ödüller almıştır. Ulusal fotograf yarışmalarında jüri üyeliği yapmıştır.