Dergi ve Yazın Dünyası İlişkisi
3-Nisan-2014-13:00
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu

Edebiyatta kendine özgü diliyle, imgesel dünyasıyla ama gerçeklikten kopmadan fark yaratmış ve okuyucusunu sağlamlaştırmış bir yazar olan Faruk Duman KOU Anıtpark Yerleşkesine geliyor.

Sarnıç Öykü Dergisi ve Kocaeli Üniversitesi Fikir Sanat Topluluğu’nun birlikte düzenlediği “Dergi ve Yazın Dünyası İlişkisi” adlı söyleşiye katılacak yazar Faruk Duman ve eleştirmen Billur Şentürk, söyleşide dergicilik ve yazarlık ilişkisine dair fikirlerini anlatacaklar.

Etkinlik, 3 Nisan Perşembe Saat:13.00’te Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşecek.

Faruk Duman Kimdir?

Ankara Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Kütüphanecilik Bölümü'nden mezun oldu. Öyküleri, 1991 yılından beri Yazıt, Damar, Papirüs ve Adam Öykü gibi dergilerde yayımlandı. 1996 yılında Çankaya Belediyesi'nin Öykü-Şiir Yarışması'nda Çocuk Öyküleri dalında ikincilik aldı. Bu öyküleri daha sonra Mızıkçı Mızıka adıyla yayımlandı. İlk öykü kitabı Seslerde Başka Sesler 1997 yılında yayımlandı. 1998'de Orhan Kemal ödülleri öykü dalında ikincilik ödülü kazandı. 2000'de Sait Faik Hikâye Armağanı, 2004'de Haldun Taner Öykü Ödülü, 2010'da Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazandı.