Fakültemiz Fotoğraf Bölümü Arş. Gör. M. Çağatay Göktan'ın 'ZAMAN' Başlıklı Fotoğraf Sergisi
5-Mart-2014-10:00
Antre Sanat Galerisi

Fakültemiz Fotoğraf Bölümü Arş. Gör. M. Çağatay Göktan'ın "ZAMAN" başlıklı fotoğraf sergisini 15 Mart 2014 tarihine kadar Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda izleyebilirsiniz.

Zaman, “varlığı ortaya çıkaran, onu aydınlatan, belirgin yapan ve gizemini ortadan kaldıran” şeydir. “Var olan zamansal olandır. […] İnsan, bu varoluş sürecinde zamana dâhil olmak ister; fakat ne tam olarak ona tutunur, ne de ondan büsbütün soyutlanır; ‘varlığın içinde ya da varlığın dışında bir şey olmadığı için zaman, ancak varlığın kendi hakikatidir’” (Heidegger)

"Tüm dışavurum biçimleri arasında, belirli ve geçici bir anı sonsuza dek durduran yalnızca fotoğraftır. Biz fotoğrafçıların işi, durmaksızın yok olan şeylerledir ve bir kez yok oldular mı, onları geri getirecek hiçbir yöntem yoktur yeryüzünde.” (Henri Cartier Bresson)