Sahne Sanatları Bölümünde “TV için Dizi Senaryosu Yazma” Atölyesi
8-Kasım-2013-10:00
Sahne Sanatları Bölümü

4 ve 5 Kasım’da, Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık programında “TV için Dizi Senaryosu Yazmak” konulu bir atölye çalışması gerçekleştirildi. Bölümümüzü 2011’de birincilikle bitiren ve şu anda profesyonel yaşamını ağırlıklı olarak TV dizisi sektöründe sürdüren senarist Elif Solak Tokatlı, Dramatik Yazarlık öğrencilerinin katıldığı ve iki gün süren atölye çalışmasının ilk gününde, sektörel durum ve mezunları bekleyen sorunları içeren bir sunum yaparak öğrencilerin sorularını cevapladı. İkinci sunumunda ise, dizi senaryosu yazım ve sıralama teknikleri ile ilgili genel bilgi veren Tokatlı, öğrencilere uygulama ödevleri verdi. Atölye çalışmasının ikinci gününde günümüz yerli ve yabancı TV dizilerinden örnekleri analiz ederek, yazım ve sıralama teknikleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren senarist, öğrencilerin hazırladığı uygulama çalışmalarını değerlendirdi.

Elif Solak Tokatlı
1981-İstanbul doğumludur. Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünü bitirdi. İş hayatına devam ederken, İBB Gösteri Sanatları Merkezi’nde Yaratıcı Yazarlık eğitimi aldı. 2011’de Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, Dramatik Yazarlık programından bölüm birincisi, fakülte ikincisi olarak mezun oldu. Sondan başa doğru, Muhteşem Yüzyıl TV Dizisinin 3.Sezonunda senaryo yazım asistanlığı yaptı, bölüm diyaloglarını yazdı. Karadayı TV Dizisinin ön hazırlık aşamasında çalıştı, dönem araştırması ve karakter tahlili yaptı, basın bültenlerini yazdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dramaturgi Bürosu’nda staj eğitimini tamamladı. Eğitimini devam ettirirken, Gebze Belediye Tiyatrosu’nda eğitmenlik yaptı, Oyun İncelemesi ve Tiyatro Tarihi dersleri verdi… Evlidir ve İstanbul’da yaşamaktadır.