KOU Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Suha Kocaoğlu Anısına" Fotoğraf Sergisi
24-Eylül-2013-16:00
Antre Sanat Galerisi

Fakültemizde geçtiğimiz dönem aramızdan ayrılan değerli hocamız Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi Süha Kocaoğlu anısına, Bölüm 4. sınıf öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımızın ve KASK üyelerinin (75 adet) fotoğraflarından oluşan bir sergi düzenlendi. 24 Eylül 2013 Salı günü Anıtpark Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi Antre Sanat Galerisi'nde saat 16.00'da yapılan sergi açılışının ve adına hazırlanmış röportajlardan oluşan 35dk'lık belgesel filminin ardından, Fotoğraf Bölümü Stüdyosu'na da "Süha Kocaoğlu Stüdyosu" adı verildi.

SÜHA KOCAOĞLU (1952-2013)

Fotoğraf sanatıyla 1980’li yıllarda tanıştı. 1997 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf Bölümü’nden mezun oldu. 1998 yılında Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf Bölümü’nde öğretim elemanı olarak göreve başladı ve 1998-2013 yılları arasında Bölüm Başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 1997 yılında üyesi olduğu Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (KASK) 2002-2007 yılları arasında yönetim kurulu başkanlığını yaptı. Aynı kurumun “Saydam” adlı fotoğraf bülteninde 2000-2013 yılları arasında fotoğraf eğitimi üzerine yazıları yayınlandı. 2005-2008 yılları arasında Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun delegeliğini yaptı. Birçok fotoğraf yarışmasında jüri üyesi olarak görev alan, karma sergiye katılan, saydam gösterisi gerçekleştiren, seminer veren, bildiri sunan ve Still Life fotoğrafı üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan SÜha Kocaoğlu, yakalandığı amansız hastalık nedeniyle 30 Haziran 2013 tarihinde aramızdan ayrıldı.

Sergiye Katılanlar

Fotoğraf Bölümü 4.Sınıf Öğrencileri