“Hepsi Oğlumdu” Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Sahneleniyor
3-Nisan-2013-18:00
Atölye Deneme Sahnesi

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları son sınıf öğrencilerinin mezuniyet oyunları “Hepsi Oğlumdu” 3 nisan Çarşamba günü Sahne Sanatları’nın yeni açılan sahnesinde seyirciyle buluşacak.

Amerikalı oyun yazarı Arthur Miller’ın 2. Dünya Savaşı sürecinde yaşanan olaylardan esinlenerek gerçekçi bir üslupla yazdığı oyun, uçak sanayinde faaliyet gösteren işadamı Joe Keller'in maddi menfaatleri uğruna çevresindeki tüm insanları göz ardı ederek hayatına devam edişi ve bu yaşantının sonucunda büyük bir trajedi ile karşılaşması üzerine kuruludur.

Oyunda sadece Joe Keller'in değil çevresindeki tüm insanların yaşadığı acılara da şahit oluyoruz. Arthur Miller, oyununda seyirciye maddi çıkarların manevi değerlerden üstün görüldüğü ve böyle yaşanıldığı zaman sonuçlarının ne kadar acı olduğunu gösteriyor.

“Hepsi Oğlumdu” adlı oyunla yazar Arthur Miller 1946 yılında Amerikan Eleştirmenler Birliği Ödülünü kazanmıştır.

“Hepsi Oğlumdu”

Çeviri: Ülkü TAMER

Yazan: Arthur MİLLER

Yöneten: Metin BORAN