I. Uluslararası Karamürsel Resim Sempozyumu
1-Ağustos-2012-10:00
Karamürsel

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Karamürsel Belediyesi ile Karamürsel Çevre ve Kültür Derneği'nin düzenlediği "I. Uluslararası Karamürsel Resim Sempozyumu"nun açılışı 09.07.2012 tarihinde yapılan bir basın toplantısı ile Karamürsel'de gerçekleşti. Sanatçıların tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, "Karamürsel'e çok faydalı eserler çıkacağına inanıyorum. Bizim başlangıcını yaptığımız bu organizasyon, umarım ileride daha da büyüyerek devam eder" derken, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. M. Reşat Başar, üniversitemizin bu etkinlikler aracılığıyla kent ile bütünleştiğini belirterek amacın, Kocaeli'yi bir kültür merkezi haline getirmek olduğunu ifade etti. Sempozyumda, Karamürsel'in kimlik değerlerinin sanat aracılığı ile belgelenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması; ilçede nitelikli sanatsal etkinliklerin gerçekleşmesine imkan sağlanarak nitelikli sanata olan ilginin artırılması hedeflendi. Barbaros Denizcilik Yüksekokulu'nda düzenlenen ve Güzel Sanatlar Fakültesini Prof. M. Reşat Başar, Doç. İsmet Çavuşoğlu, Doç. Melihat Tüzün, Yrd. Doç. Ertuğrul Tuna ile Arş. Gör. Serpil Şahin'in temsil ettiği sempozyumda, Atatürk Üniversitesi’nden Yrd. Doç. İsmail Tetikçi ve Yrd. Doç. Lütfü Kaplanoğlu, Bulgaristan’dan ise Prof. Dimitrır Cholakov, Prof. İvaylo Mirchev ve Nelli Dimitrova yer aldılar. I. Uluslararası Karamürsel Resim Sempozyumu, 14 Temmuz’da Karamürsel Sanat Galerisi’nde açılan bir sergi ile sona erdi.