II. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu
Güzel Sanatlar Fakültesi - Değirmendere Ali Özbay MYO

II. ULUSLARARASI GÖLCÜK SERAMİK SEMPOZYUMU
23 Mayıs – 01 Haziran 2012
II. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu, Gölcük Vizyon 2023 kapsamında, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi işbirliği ile 23 Mayıs – 01 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Gölcük- Değirmendere sınırları içerisinde kurulması planlanan “ Çağdaş Seramik Müzesi”nin koleksiyonunu oluşturmayı, sanatçı ve izleyici arasındaki diyaloğu arttırmayı, sanat öğrencilerin eğitimine katkı sunmayı amaçlayan sempozyuma, Prof. Güngör Güner, Prof. Sevim Çizer, Mustafa Tunçalp, Prof. Zehra Çobanlı ‘‘Onur Sanatçısı’’ olarak katılacak. Bu yılki sempozyumun davetli sanatçıları, Amerika Birleşik Devletler’inden Keith Smith, İspanya ‘dan Rafa Perez, Sırbistan ‘dan Velimir Vukicevic, Kore’den, Kim Yong Moon, Türkiye’den Atilla Cengiz Kılıç, Burcu Karabey Öztürk, Candan Dizdar Terwiel, Kemal Tizgöl, Safiye Başar, Yasemin Yarol, ve Yeşim Zümrüt.
Sanatçı sunumları ve atölye çalışmalarını içeren sempozyum üç faklı mekanda sanatçı, izleyici ve öğrencileri buluşturacak. İlk gün Kazıklı Kervansaray’da yapılacak açılışın ardından, Güzel Sanatlar Fakültesi içinde sanatçıların seminer ve sunumları gerçekleştirilecek. Daha sonraki günlerde ise sanatçılar Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu içinde atölye çalışmalarını sürdürecekler.
Önümüzdeki yıllarda da sürdürülmesi planlanan sempozyumun programına ve daha geniş bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

II. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu Açılış Töreni
23 Mayıs 2012

11:00 Açılış Konseri
Açılış Konuşmaları
Dr. Metin Şentürk (Kent Konseyi Başkanı)
Prof. Reşat Başar (Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı)
Yard. Doç. Mine Can (Değirmendere Ali Özbay MYO Müdürü)
Mehmet Ellibeş (Gölcük Belediye Başkanı)
Prof. Sezer Ş. Komsuoğlu (Kocaeli Üniversitesi Rektörü)
Açılış Sunumu
Prof. Güngör Güner
" Çömlekçi Tezgahından CNC Tezgahına"
12.30 Kokteyl

13.30 Güzel Sanatlar Fakültesi’ne Hareket

14.30 Seminer
Prof. Güngör Güner "Seramik Olgusu ile Kavramsal Sanat ve Bağlamında Yerleştirme (Installation) Ama Nasıl ve ne Zaman ?"

Sanatçı Sunumları
Velimir Vukicevic