Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Mitoslar ve İmgelem" Sergisi
17-Mayıs-2012-15:30
Dekanlık Katı

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim, Heykel ve Grafik Bölümü birinci sınıf öğrencilerinin mitolojik öykülerden yola çıkarak tamamiyle hayalgücünden ürettikleri çalışmalardan oluşacak sergi, 17 Mayıs 2012 Perşembe günü Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlık katında saat 15.30'da açılıyor. Sergide Yunan mitolojisinden "Paris'in Yargısı", "Arakhne","Orpheus", "Pan", "Apollon ve Daphne", "Eros ile Psykhe", "Athena'nın Doğumu", "Prometheus", "Hades ve Medusa" temalarının yanı sıra Mısır mitolojisinden de "İsis ve Osiris"in öyküsünün betimlendiği çalışmalar yer alacak. Temel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç Dr. Z. Canan Bayer ve Öğr. Gör. Dr. İlknur Erbaş tarafından organize edilen serginin gerçekleşmesinde, Resim Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kırımtayıf seçilen mitolojik öykülerin kaynağı, Yrd. Doç. Ertuğrul Tuna da resim planına aktarımı konularında katkı sağlıyorlar.