Sahne Sanatları Bölümü Dekor, Eskiz, Maket ve Heykel Sergisi
7-Haziran-2011-14:00
Koridor Sanat Galerisi

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, Sahne Tasarımı Anasanat Dalı öğrenci çalışmalarının yer aldığı sergide, teatral sunumun atmosferini yaratan gizli kahramanların kağıt üstünde şekillenen dekor ve kostüm tasarımları, bu tasarımlara ait maketler ve çeşitli malzemelerle birebir ölçülerde hazırlanmış kostüm realizasyonları yer alıyor. Bölümün eğitim anlayışı doğrultusunda öğrenciler, oyunlar için çalışılan dekor tasarımlarının değişik ölçülerde ve konseptlerdeki mekanlara uygulama fikirleri ile profesyonel meslek yaşamına hazırlanıyorlar. Aynı amaç doğrultusunda yapılan kostüm tasarımları da çeşitli malzemelerle birebir ölçülerde çalışılarak yorumlanıyor.
Geleceğin sahne tasarımcılarının mitolojik kahramanların demir konstrüksiyon üzerine giydirme yöntemi ile hazırladıkları heykel çalışmalarının da yer aldığı sergide, sahne tasarımının ve tasarımcısının yaratım süreci izlenebilir.