Kennesaw State Üniversitesi Müzik Okulu Öğretim Üyeleri Fakültemizde
20-Mayıs-2011-
Ramazan Akkuş Konferans Salonu

20–26 Mayıs 2011 tarihleri arasında Kennesaw State Üniversitesi Müzik Okulu öğretim üyelerinden Edward Eanes ile Mary Akerman bir dizi etkinlik gerçekleştirmek üzere Fakültemizi ziyaret ediyorlar.

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Kennesaw State Üniversitesi Sanat Okulları arasındaki işbirliği 2009 yılında başlamış, işbirliğinin ilk ayağında Eylül 2009’da Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Müze ve Sanat Galerisi’nde Kennesaw State Üniversitesi öğrencileri bir sergi açmış, Mayıs 2010’da ise her iki üniversitenin öğrencileri Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bir hafta süren ortak bir atölye gerçekleştirerek Resim Bölümü’nün dış cephesinde duvar resmi çalışması yapmışlardı. 2009 yılından bu yana devam eden işbirliği programı kapsamında, 4–12 Şubat 2011 tarihlerinde ise fakültemiz öğretim üyelerinden Dekan Yardımcısı ve Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sema Göktaş, Müzik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Safa Yeprem ile Grafik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Safiye Başar tarafından Kennesaw State Üniversitesi’nde bir dizi etkinlik de gerçekleştirilmişti.

Kennesaw State Üniversitesi öğretim üyelerinin Fakültemizi ziyaretleri kapsamında gerçekleştirecekleri etkinlikler arasında ise 24 Mayıs’ta Ramazan Akkuş Konferans Salonu’nda Edward Eanes’in “20. Yüzyılda Amerikalı Kadın Besteciler” başlıklı konferansı ile Mary Akerman’ın gitar öğrencileri için Masterclass’ı, 24 Mayıs’ta yine Ramazan Akkuş Konferans Salonu’nda Akerman’ın Gitar Resitali yer alıyor. Bununla birlikte Edward Eanes, 24 Mayıs’tan başlamak üzere 25 ve 26 Mayıs tarihlerinde Müzikoloji öğrencileri için seminerler de verecek. Seminerlerin konusu sırasıyla “Amerika’da Çağdaş Müzik”, “Amerika’da Müzik/Klasik Müzik” ve “Yeni Nesil Amerikalı Besteciler”.