Güzel Sanatlar Fakültesinde Prof. Dimitar Trendafilov'dan Konferans ve Sergi
5-Nisan-2011-13:30
Ramazan Akkuş Konferans Salonu

Kaligrafi sanatçısı Prof. Dimitar Trendafilov, 5 Nisan 2011 Salı günü, Fakültemiz Ramazan Akkuş Konferans Salonu’nda “Kaligrafinin Renklerle Dansı” başlıklı bir konferans verecek. Sofya Sanat Akademisi Prof. Veselin Staykov illüstrasyon atölyesinden mezun sanatçının, grafik ve kaligrafi alanında kitap tasarımları, özellikle kaligrafik font üzerine çalışmaları, aynı zamanda da televizyon programları üzerine tasarımları yer alıyor. Uzun yıllar Sofya Sanat Akademisi’nde profesörlük görevini yürüten Trendafilov’un, Bulgaristan ve Avrupa topluluğunun diğer ülkelerinde gerçekleştirdiği kişisel ve karma sergileri bulunuyor. Sanatçı, Fakültemizdeki konferansının ardından saat 15.00’te, Dekanlık Binası Koridor Sanat Galerisi’nde kişisel bir sergi de açacak.