KOUKLA Kamp'11, Cansız Aktörler ile Bir Hafta
18-Şubat-2011--
Güzel Sanatlar Fakültesi

Kocaeli Üniversitesi Kukla Kulübü (KOUKLA) kurulduğundan bugüne kadar pek çok sosyal ve kültürel etkinlikte geleneksel sanatları, kuklayı, karagöz sanatını tanıtmak, icra etmek ve öğretmek amacı ile ön saflarda yer aldı. Kuruluş amacı doğrultusunda üyelerine usta-çırak ilişkisi ile bu eski ve hâlâ güncel sanatın gizemini öğretti; onları da başkalarına bu sanatı aktarabilmesi için yetiştirdi. Cansız aktörlerin iplerini elinde tutan bu ustalar, hayat isimli tiyatro sahnesinde gerçekleşen tüm senaryoları bu cansız aktörler ile yaşam sahnesinden tiyatro sahnesine çıkarttı. Şimdi ustalarından öğrendikleri tüm bu birikimi, bu gizemi diğerlerine aktarmak için hazırlanıyorlar. Uzun bir hazırlık ve plânlama sürecinin ardından KOUKLA ailesi, bir haftalık bir kukla kampı ile bu sanatı, geleneksel sanatları merak eden Kocaeli Üniversitesi Öğrencileri ile buluşturuyor. Hereke Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 18.02.2011 de başlayıp bir hafta sürerek gerçekleşecek olan kamp, KOUKLA ailesinin dayanışma ruhu ile kukla sanatının ve geleneksel sanatların büyüsünü tüm katılımcılara aşılayacak.

Üniversite öğrencilerinin amatör ruhu, sanatın ironik ama bir o kadar da güzel yaşam tarzı ve ustalar ile çırakların anlaşılmaz bağı bu kampın hareket noktasını oluşturuyor. Çünkü bunların hepsi KOUKLA ailesinin ruhunun ayrılmaz parçaları… Bu kampa katılacak öğrenciler kukla, karagöz ve geleneksel sanatların gizemini deneyimlemek ile kalmayacak; aynı zamanda güzel sanatların ve KOUKLA ailesinin ruhunu da deneyimleme şansına sahip olacaklar. Bütün bu süreç boyunca katılımcılar, hem ustalar ve çıraklardan kukla tarihi, yapımı, oynatımı üzerine eğitim alacak, hem de ustalaşma yoluna giden çırakların esasında usta oldukları diğer sanat dalları hakkında da kapsamlı bilgiler edinerek bu dalları bizzat deneyimleyecek. Bütün bir hafta, adeta bir ailenin buluşması gibi sıcak, samimi ve gerçek olacak. Yenilen yemekten, konaklanan yere kadar her şey KOUKLA ailesi bünyesinde gerçekleşecek. Öyle ki katılımcılar, bir haftalığına Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrenim gören KOUKLA üyeleri olacaklar, detayları bire bir tecrübe edecekler. Bir haftanın sonunda kamptan ayrıldıklarında zihinlerinde oluşan sadece bilgi ve sanat değil sosyal ve kişisel bir tecrübe de olacak.

KOUKLA ailesi olarak sanatın saklı güzelliklerine ve geleneksel sanatların gizemine kapılmak, bizimle bu ruhu paylaşmak isteyen tüm Kocaeli Üniversitesi öğrencilerini “KOUKLA Kamp’11 – Cansız Aktörler ile Bir Hafta”ya bekliyoruz. Kontenjanımız sınırlı olduğundan katılacak olan arkadaşların camuz.ata@gmail.com ya da posta@kouklasanat.com adreslerine mail atmalarını yada 0535-842-90-70 numaralı telefondan Ata Camuz'a rezervasyon yaptırmalarını önemle rica ediyorum. Sevgiler
ATA CAMUZ
KOUKLA Yönetim Kurulu Başkanı