Trio Chicago & Friends KOU Güzel Sanatlar Fakültesi'nde
18-Ocak-2011-15:00
Ramazan Akkuş Konferans Salonu

Amerika’dan müzik grubu Trio Chicago & Friends, 18 Ocak Salı günü Ramazan Akkuş Konferans Salonu’nda bir dinleti ile workshop gerçekleştirdi. Elliott Golub (Viyolin), Marlou Johnston (Viyola), Kay Kim (Piyano), Laura Hamm (Flüt) ve Suna Avcı’nın (Soprano) yer aldığı saat 15.00’teki etkinlik programı çerçevesinde, Leonard Bernstein’ın, Peter Labella tarafından düzenlenen ‘Overture to Candide’, George Gershwin’in David Hildner tarafından düzenlenen ‘Selections from Porgy and Bess’, Claude Bolling’in ‘Fugace from Jazz Suite for Flute and Piano’, Ed Zelnis’in düzenlediği ‘Chicago/Memphis Blues’, Scott Joplin’in ‘Maple Leaf Rag’, Chick Corea’nın ‘Chick Corea Medley’, Cole Porter’ın ‘I’ve Got You Under My Skin’, Irving Berlin’in ‘Let’s Face the Music and Dance’, Aaron Copland’ın adaptasyonunu yaptığı eski Amerikan şarkılarından ‘I Bought me a Cat’, ‘Simple Gifts’, ‘Ching-a-Ring Chaw’, Igor Stravinsky’nin ‘Suite from Pulcinella’, Astor Piazzolla’nın ‘Oblivion’, Duke Ellington’ın ‘Love you Madly’ ile ‘Caravan’ ve Leonard Bernstein’ın ‘Glitter and Be Gay’ eserlerinden bir seçki sunuldu. Etkinlik, dinletinin ardından Müzik Bölümü keman ile gitar öğrencilerinin, Elliott Golub’un performans yorumunu yaptığı birkaç besteyi seslendirmesiyle sona erdi.

1996’dan buyana kültür elçiliği misyonuyla Çin, Küba, Venezuela, Barbados, Laos, Kamboçya, Vietnam, Mali, Etiyopya, Türkiye, Zambiya, Uganda, Rusya, Ürdün, Tayland, Mısır, Myanmar, Paraguay, Moğolistan, Cibuti ile Botswana olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan ve konserler veren Trio Chicago & Friends’in, -ünlü Amerikan caz sanatçılarının bestelerini seslendirmekle birlikte- programlarının esas yapısında Amerikan klasik müziği yer alıyor. Grup, klasik kompozisyonların yanı sıra programlarında erken 20. yüzyıldan günümüze değin Amerikalı bestekarları etkileyen çeşitli stil ve türlerde de müzik örnekleri veriyor.