I. Uluslararası Hereke Resim Sempozyumu
6-Aralık-2010--
Güzel Sanatlar Fakültesi - Hereke

Bu yıl birincisi düzenlenecek olan Uluslararası Hereke Resim Sempozyumu, 6-15 Aralık 2010 tarihleri arasında Hereke’de gerçekleştirilecek.
Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Körfez Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenmesi planlanan I. Uluslararası Hereke Resim Sempozyumu yurtiçi ve yurtdışından toplam 10 sanatçının katılımıyla Hereke’de gerçekleştirilecek.
Ülkemizi Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Prof. Dr. M. Reşat Başar ve Doç. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun temsil edeceği sempozyuma Bulgaristan’dan Prof. Dimitrır Cholakov, Nelli Cholacova, Teodosi Balabanov, Stefan Monev, Tsvetan Manev, Rossen Donchev, Milena Cherneva ve Vanya Zapryanova isimli sanatçılar katılım gösterecektir. 6 Aralık’ta LUKAS ve PonART firmalarının sponsorluğunda, malzemelerin dağıtımıyla başlayacak etkinlikte aynı gün öğrencilerle bir araya gelecek olan sanatçılar 9 gün boyunca Hereke’nin çeşitli mekanlarında üretimlerine devam edecekler. Konunu serbest bırakıldığı sempozyum 14 Aralık’ta Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Müzesi Sanat Galerisi’nde düzenlenecek sergi ve kokteylle sona erecektir. Sergi sonrası her sanatçının iki eserini Körfez Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağışlaması planlanmaktadır.
Sanayi merkezlerinin arasında tarihi doku ve sanatı birleştirecek olan I. Uluslararası Hereke Resim Sempozyumu gerek bölge insanının sanatla buluşması, gerekse uluslararası sanatçıların deneyimlerini paylaşması açısından kritik bir öneme sahiptir. Son zamanlarda ulusal ve uluslararası sanatsal etkinlikler açısından büyük bir atılım yapan Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, tüm sanat öğrencilerini, eğitmenleri, sanatçıları ve sanatseverleri etkinliğe katılmak üzere Hereke’ye davet ediyor.

1. -
2. -