Güzel Sanatlar Fakültesi ' Two East Together ' Sergisiyle Tokyo B-gallery 'de
16-Kasım-2010--
Tokyo B-gallery - Japonya

Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları “Ruhun Gıdası Projesi” kapsamında, “Two East Together” (İki Doğu Birarada) konseptiyle 16 Kasım–5 Aralık 2010 tarihleri arasında Tokyo B-gallery’de eserlerini sergileyecekler. Sergiye, Fakültemiz dekanı Prof. Dr. Reşat Başar, Heykel Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nevzat Atalay, Grafik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Safiye Başar, Heykel Bölümü öğretim görevlisi Gökhan Ercan, Resim Bölümü öğretim görevlisi Yasemin Sarı ve Fotoğraf Bölümü araştırma görevlisi Ali Fuat Altın ile Japonya’dan Haruki Sakuraba, Sho Shimane, Toshiharu Miki, Tadashi Hoshikawa, Kenji Yoshida ve Haruko Cho katılacaklar. Türk ve Japon sanatçıların işbirliği sonucunda geliştirilen sergiyle eş zamanlı olarak Tokyo Kwansei Gakuin Üniversitesi’nde bir panel gerçekleştirilecek ve Prof. Dr. Reşat Başar ile Değirmendere eski Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın, panelde konuşmacı olarak yer alacaklar. Sanatta Türk-Japon ilişkilerini konu alacak panelin başlığı ise “Türkiye’de 1999 Depreminden Günümüze Dönüşüm”.

Masami Arai ve Oriko Matsuzaki “Ruhun Gıdası 2010” Projesi Etkinlikleri Kapsamında Kocaeli Üniversitesi’nde

Tokyo’daki aktivitelere paralel olarak Kocaeli Üniversitesi’nde de “Ruhun Gıdası Projesi” kapsamında etkinlikler düzenlenecek. Masami Arai ve Oriko Matsuzaki adlı Japon sanatçılar, 22–26 Kasım 2010 tarihlerinde Workshop, Sergi ve Panel olmak üzere bir dizi etkinlik gerçekleştirecekler. Güzel Sanatlar Fakültesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Hereke Sümer İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik olarak, 22 Kasım tarihinde 10.30-16.00 saatleri arasında bir ahşap baskı atölye çalışması yapılacak. 23 Kasım tarihinde ise Masami Arai ve Oriko Matsuzaki etkinliklerine Anıtpark Yerleşkesi’nde devam edecekler. Anıtpark Yerleşkesi’ndeki konferans salonunda her iki sanatçının katılacağı bir panel düzenlenecek ve ardından, 17.30’da Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Müzesi Sanat Galerisi’nde Japon Sanatçılar tarafından düzenlenen serginin açılışına geçilecek.

1. www.Bgallery.info
2. -