Sahne Sanatları Bölümünden 'Bir Yaz Gecesi Rüyası'
3-Mayıs-2010-19:00
Kocaeli Üniversitesi Prof.Dr.Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi Umuttepe

Sahne Sanatları Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı komedyası, ilk gösterimini 3 Mayıs 2010’da, saat 19.00’da Umuttepe Yerleşkesi’nde Prof.Dr. Baki KOMSUOĞLU Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıyor.

Oyun, Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı öğretim elemanlarından Öğretim Görevlisi Rusudan Savaneli tarafından sahnelendi. Fiziksel tiyatro kökenli olan Savaneli, reji yorumunda hareket tiyatrosuna ağırlık verdi.

26. Denizli Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivaline ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projelerinden olan “Avrupa Üniversiteleri Tiyatro Şenliği”ne kabul edilen oyun, 11 Mayıs’ta Denizli’de Çatalçeşme Tiyatrosu’nda ve 13 Mayıs’ta İstanbul Devlet Tiyatrosu Cevahir Sahnesi’nde sergilenecek.

Sahne Sanatları Bölümü 2009-2010 eğitim yılının son yapımı olarak, Doç.Dr. Sema Göktaş’ın yazdığı, Öğretim Görevlisi David Nikoladze’nin yönettiği “Yerin Altında” oyununu 17 Mayıs’ta Hereke’de bulunan Sahne Sanatları Bölümü Atölye Sahnesi’nde sergilemeye hazırlanıyor.

1. -
2. -