Özkan Eroğlu ile SANAT BİRİKİMİ Adlı Kitabı Üzerine..
14-Nisan-2010-13:00
Güzel Sanatlar Fakültesi Kültür Merkezi Sosyal Tesisler - Hereke

Güzel sanatlar fakültesi öğrenci kulübü olarak düzenlediğimiz Çarşamba sohbetlerine bir yenisini daha ekledik.Özkan Eroğlu’nu davet ederek bizimle SANAT BİRİKİMİ adlı kitabını tanıtma imkanı sağladık. Sohbet havasında geçen ve sanatsal söylemlerini dinleme imkanlarını bulduğumuz Özkan Eroğlu kitabını da imzalamıştır.

Kısaca ÖZKAN EROĞLU.

1967 yılında İstanbul’da doğdu. 1985-1989 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nde sanat tarihi eğitimi gördü. 1990-1998 yılları arasında akademisyenlik yaptı ve Hof Fachakademie für Sozialpädagogik und Heilpädagogik öğretim üyelerinden Prof. H. Martin Herrmann danışmanlığında çalışmalarda bulundu. Bu zaman zarfında, belirli periyotlarla Türkiye ve Almanya’da, sanat yapıtı analizi, sanat felsefesi, karşılaştırmalı sanat tarihi konularında çalışmaları oldu. Yazı yaşamına Genç Sanat ve Türkiye’de Sanat dergilerinde yazarak başladı. Daha sonra Sanat Çevresi dergisinde devam etti. Bu sırada “görselsanat.com” isimli bir dergiyi internet üzerinde kurdu ve yönetti. 2003-04 yıllarında ise yazdığı bütün dergilerden kendini çekerek, sorumlu yazı işleri müdürlüğünü üstlendiği “sanatsanat” isimli bir üç aylık bir dergi çıkardı ve bu dergiyi beş sayı yayınladı. Dersler de vermekte. Zaman içinde verdiği dersler: Uygarlık Tarihi, Batı Resim Sanatı Tarihi, Sanat Psikolojisi, Sanat Sosyolojisi, Sanat Felsefesi, Yapıt İnceleme ve Yorumlama, Güncel Sanat.

1. -
2. -