SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜNDE 27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
27-Mart-2010-14:00
Atölye Sahnesi, Hereke Yerleşkesi

Sahne Sanatları Bölümü 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü bir haftaya yayılan etkinliklerle kutluyor.
Buna göre 27 Mart’ta Bölümün Hereke’deki Atölye Sahnesi’nde bölüm öğrencilerinin yazdığı ve sahnelediği iki kısa oyunun gösterimi ve ilk mezunların bu yıl verilecek olması dolayısıyla düzenlenen mezunlar forumu gerçekleştirilecek.
29 ve 30 Mart’ta saat 14.00’te, yine Atölye Sahnesi’nde bölüm öğrencilerinin yazdığı ve sahnelediği 7 kısa oyunu içeren okuma tiyatrosu gösterileri yapılacak.
2 Nisan’da da Atölye Sahnesi’nde Veysel Sami Berikan’ın 2. Sınıf öğrencileriyle sahnelediği “Asiye Nasıl Kurtulur?” oyununun ilk gösterimi yapılacak.
27 MART PROGRAMI
14.00 Tiyatro Günü Bildirilerinin Okunması
14.15 2 Kısa Oyun
Ceza Oyunları
Yazan: Ceren Cevahir Gündoğan
Yöneten: Melih Şaştım
Ölene Kadar
Yazan: Gülsemin Angışlan
Yöneten: Bekir Talha Kaya
Sahneleme Danışmanları:
Öğr.Gör.Belgi Saygı-Metin Boran-Şebnem Telci
15.30 Oyunların yazarları ve yönetmenleriyle söyleşi
16.00 Çay-kahve Arası
16.30 Forum
“Sahne Sanatları Bölümü İlk Mezunlarını Veriyor”
Yöneten: Cenk Gündoğdu
18.30 27 Mart Partisi
Kocaeli Üniversitesi Hereke Sosyal Tesisleri

CEZA OYUNLARI
Yazan: Ceren Cevahir Gündoğan
Yöneten: Melih Şaştım
Yönetmen Yardımcısı: Sarper Saydam
Dramaturji: Gülsemin Angışlan
Dekor ve Işık Tasarımı: Uğur Oktan
Müzik: Melih Şaştım

Oynayanlar:
Nazlı: Nergiz Acar
Birinci Polis: Çağdaş Ataman
İkinci Polis: Sarper Saydam
Müdür: Yusuf Dinçer
Murat: Saim Karakale
Tolga: Oğuzhan Asak
Adam : Nevzat Cengiz

Ceren Cevahir Gündoğan: 1983 yılında İstanbul'da doğdu. 2000 yılında İBBŞT TAL biriminde ve 2000-2003 yılları arası Akademi İstanbul Tiyatro bölümünde oyunculuk eğitimi aldı. 2003-2006 yılları arasında İDT'de Yaban, Çok Yaşa Komedi, Çayhane, Almancı, Dans Eden Eşek, Ölümsüzler, Tek Kişilik Düet gibi yapımlarda oyuncu ve reji asistanı olarak çalıştı. 2006'dan beri dramatik yazarlık öğrencisi. Bu günlerde, anarşist bir yazarla, sinema öğrencisi gözleri görmeyen bir genç adamın arkadaşlığını konu alan bir oyun yazıyor.

ÖLENE KADAR

Yazan: Gülsemin Angışlan

Yöneten: Bekir Talha Kaya

Yönetmen Yardımcısı: Cansın Bezircilioğlu
Dramaturg: Merve Gündoğdu
Sahne Tasarımı: Uğur Oktan

Oynayanlar:
Selma: Cansın Bezircilioğlu
Eşref: Nevzat Cengiz
Genç Kız: Gözde Cığacı

Gülsemin Angışlan: 1984’de Adana’da doğdu. Tiyatroyla on yaşındayken izlediği “Romeo ve Jüliet” oyunuyla tanıştı. Mersin Üniversitesi’nde iki yıl edebiyat eğitimi gördü ve 2006 yılında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı’na girdi. İçinde bulunduğumuz 2010 yılında mezun olacak.

1. -
2. -